To ταξίδι στο όνειρο ξεκίνησε για την Εθνική ομάδα η οποία μεταβαίνει στο...γούρικο Μπαντ Ραγκάζ της Ελβετίας για να βάλει τις βάσεις εν όψει της παρουσίας της στην τελική φάση του Μουντιάλ στη Νότιο Αφρική.

Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μετά από πέντε μέρες προπονήσεων στην Ελλάδα, αναχώρησε με προορισμό τη Ζυρίχη όπου από εκεί θα μεταβεί στο προπονητικό κέντρο στο οποίο είχε προετοιμαστεί και πριν την τελική φάση του "Euro 2004" όπου έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ότο Ρεχάγκελ λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής ευχήθηκε καταρχήν να μην υπάρξουν τραυματισμοί προκειμένου η "γαλανόλευκη" να έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει πλήρης τον Ιούνιο στην "μαύρη ήπειρο" για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. "Το βάρος είναι μεγάλο. Στο Μουντιάλ συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες και θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να έχουμε καλή παρουσία", είπε λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής ο Ότο Ρεχάγκελ και πρόσθεσε: "Θέλουμε να προετοιμαστούμε καλά μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά. Επιλέξαμε τα συγκεκριμένα φιλικά, γιατί η Βόρειος Κορέα και η Παραγουάη είναι ομάδες της ίδιας σχολής με τη Νότιο Κορέα και την Αργεντινή. Ελπίζω να μην υπάρξουν τραυματισμοί και να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής".

Οι 25 παίκτες που θα μεταβούν στο Μπαντ Ραγκάζ είναι οι εξής: Σηφάκης, Τζόρβας, Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Νίνης, Χαριστέας, Σαλπιγγίδης, Καπετάνος, Γκέκας, Σαμαράς, Πατσατζόγλου, Μάκος, Μαλεζάς, Πρίττας, Τζαβέλλας. Υπενθυμίζεται ότι οι άλλοι τέσσερις παίκτες που συμπληρώνουν την προεπιλογή είναι οι Χριστοδουλόπουλος, Μήτρογλου, Γκαλίτσιος και Μαρίνος.