Της Κατερίνας Μυλωνά

Τίτλους για όλες τις ηλικίες και τις προτιμήσεις περιλαμβάνει η ανοιξιάτικη έκθεση βιβλίου που φιλοξενείται στην πλατεία Ελευθερίας. Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της την Τετάρτη 5 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 21 του μήνα. Διοργανώνεται από την πανελλήνια ομοσπονδία βιβλιοπωλών- εκδοτών και το σύλλογο βιβλιοπωλών Ν. Ηρακλείου. Λειτουργεί από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα ώς τις 10 το βράδυ.

Οι βιβλιοπώλες τονίζουν πως «με πολλά βιβλία και με τον πολιτισμό απαντάμε στην πολύπλευρη κρίση». Η κρίση, όμως, έχει πλήξει και το βιβλίο αλλά και την κίνηση στην έκθεση που είναι μειωμένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Στα επτά συνολικά περίπτερα της έκθεσης, μπορεί κανείς να βρει χιλιάδες βιβλία ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, ποίησης, θεάτρου, κινηματογράφου, ψυχολογίας, παραψυχολογίας, επιστημών, αγροτικά, παιδικά, φιλοσοφίας, κοινωνιολογίας, οικονομίας, πολιτικής, παιδαγωγικών, κόμικ, παλιότερες εκδόσεις και νέες κυκλοφορίες.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον ποιητή, Νίκο Καββαδία, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του.

«Ο κόσμος είναι λίγο «παγωμένος», όμως, υπάρχει κίνηση αφού θέλει να ενημερωθεί για τις νέες εκδόσεις», αναφέρει ο κ. Παντελής Καμπαξής, και συμπληρώνει πως ο τζίρος στο βιβλίο έχει πέσει κατά 25% σε σχέση με άλλες χρόνιες.

«Ο κόσμος ανταποκρίνεται, αν και υπάρχει κρίση στην αγορά. Προσπαθεί με ό, τι χρήματα διαθέτει να πάρει ένα βιβλίο και να ξεφύγει από την καθημερινότητα», περιγράφει ο κ. Στέλιος Κόκκινος.