Με συγκοινωνιακά έργα συνολικού προϋπολογισμού 45.000.000 ευρώ και συνολικού μήκους 19 χιλιομέτρων έκλεισε ο αριθμός των έργων επαρχιακού οδικού δικτύου που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ σε ό,τι αφορά το Νομό Ηρακλείου.

Στο πρόγραμμα εντάσσεται το έργο Γάζι – Κρουσώνας και ο συνδετήριος άξονας που ενώνει τους δυο σημαντικούς κάθετους άξονες, Ηράκλειο – Βιάννος και Χουδέτσι – Πύργος.

Η νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη έπειτα από την κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Λασιθίου με τον γενικό γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης κ. Θανάση Καρούντζο, τον νομάρχη Λασιθίου κ. Σήφη Αναστασάκη και τον Νομάρχη Ρεθύμνου κ. Γιώργο Παπαδάκη δήλωσε: «Έγινε μια πολύ σημαντική συνάντηση σήμερα στο Νομαρχιακό Μέγαρο Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο με τον γενικό γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης και τους υπόλοιπους Νομάρχες. Η συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και την Περιφέρεια Κρήτης για εμάς είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική και συμβάλλει στο να προχωρήσουν πολύ σύντομα αναπτυξιακά έργα που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η κατανομή που έγινε μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και ο κ. Καρούντζος και η διαχειριστική αρχή επικυρώνουν σήμερα ότι οι υπηρεσίες μας έκαναν πολύ σημαντική δουλειά στον τομέα των μελετών, καταθέτοντας ποιοτικές μελέτες, γεγονός που σημαίνει ότι θα παραδοθούν ποιοτικά έργα. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω τους διευθυντές και τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Ηρακλείου για την πολύ σοβαρή δουλειά που έκαναν όλο αυτό το διάστημα, η οποία επικυρώνεται τώρα με την ένταξη πολύ σημαντικών έργων για το Νομό. Στο ΕΣΠΑ λοιπόν εντάσσεται το έργο Γάζι – Κρουσώνας και ο συνδετήριος άξονας που ενώνει τους δυο σημαντικούς κάθετους άξονες, Ηράκλειο – Βιάννος και Χουδέτσι – Πύργος. Τα δύο αυτά έργα θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ενδοχώρας του Νομού σε δύο πολύ σημαντικές περιοχές. Το συνολικό ύψος των χρηματοδοτήσεων στα έργα είναι περίπου 45.000.000? και το μήκος οδικού δικτύου που καλύπτουν είναι συνολικά 19 χιλιόμετρα».