Υπό δημόσιο έλεγχο ζητά να παραμείνει η παραλία του Καρτερού ο κ. Κουράκης με αφορμή τα όσα σχεδιάζει το υπουργείο τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε χθες ότι « η παραλία αυτή είναι η μοναδική στα βόρεια παράλια του νομού που την διαχειρίζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση και στοχεύει στην παροχή προσιτών και ποιοτικών υπηρεσιών αναψυχής στους δημότες.

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τους Δήμους Νέας Αλικαρνασσού και Γουβών, έχουν επανειλημμένα και έμπρακτα εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την ήπια και φιλική προς το περιβάλλον, αξιοποίηση της περιοχής.

Παρά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, έχει ήδη θεσμοθετηθεί το πολεοδομικό καθεστώς και οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης στην περιοχή, έχουν αποβληθεί οι καταπατητές, έχουν αντικρουστεί δικαστικές αγωγές και έχει καταστρωθεί το σχέδιο γενικής διαμόρφωσης (Master plan) που έχει εγκριθεί από τις υπηρεσίες του ΕΟΤ με βάση και στόχο την Πράσινη Ανάπτυξη. Παράλληλα λειτουργούν με επιτυχία εγκαταστάσεις αθλητισμού, αναψυχής και λουομένων.

Πολύ σύντομα επίσης, θα προστεθούν και άλλες χρήσιμες υπηρεσίες στους δημότες, πάντα με γνώμονα την ποιότητα και την εξυπηρέτηση του πολίτη και βεβαίως το σεβασμό προς το περιβάλλον.

Εκτιμούμε ότι η Πολιτεία, δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι η παραλία αυτή είναι μοναδική για το πολεοδομικό συγκρότημα του Ηρακλείου και θα πρέπει να συνεχίσει να παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο, καθώς συνδέεται άμεσα με την δυνατότητα πρόσβασης στη θάλασσα και την ποιότητα ζωής των Ηρακλειωτών».