Σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς και επαγγελματίες πραγματοποιήθηκε χθες στο δήμο Μαλίων παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου Γ. Μεσοδιακάκη, του Αστυνομικού Διευθυντή Ν. Τζιράκη και του διοικητή του ΑΤ. Χερσονήσου Μ. Πετράκη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήθηκαν που αντιμετωπίζει η περιοχή την τουριστική περίοδο και ζητήθηκε η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου με πρόσθετο προσωπικό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών και ιδιαίτερα το κυκλοφοριακό που αναστέλλει την λειτουργία των Μαλίων με τα χιλιάδες διερχόμενα οχήματα καθημερινά.

Η άγρα πελατών, η ηχορύπανση και η άναρχη κυκλοφορία των τετράτροχων οχημάτων ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, η οργανωμένη διακίνηση πελατών από τα τουριστικά γραφεία ήταν τα προβλήματα που αναδείχθηκαν από τους επαγγελματίες που παραμορφώνουν, όπως είπαν, την περιοχή και παραχαράσσουν τα φυσικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Αναμένετε, όπως δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, η εντατικοποίηση των ελέγχων το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης καθώς και με ειδικές αστυνομικές ομάδες. Ο δήμαρχος κ. Κωστής Λαγουδάκης, ζήτησε από τους επαγγελματίες αυτοσυγκράτηση και ορθή επαγγελματική συμπεριφορά, ιδιαίτερα σήμερα που μαστίζει την περιοχή η οικονομική και τουριστική κρίση, τονίζοντας ότι το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που το προετοιμάζουν.