Κε Πρόεδρε,

Τους τελευταίους μήνες η ΕΑΣΗ βρίσκεται με περίσσια ένταση από κάθε άλλη φορά εν μέσω αρνητικών σχολίων όλου του νομου με τελευταία σταγόνα να ξεχειλίζει το ποτήρι τις συναλλαγές με οινοποιήσιμα σταφύλια σας με την οργάνωση.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δεν ξέρω αν μπορούν να διαψευστούν “το θεωρώ αδύνατο” προκάλεσαν και προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα και της ισοτιμίας μεταξύ μελών της οργάνωσης.

Δεν μπορεί καμιά διευκρίνιση να δικαιολογήσει την διαφορά ιδίων προϊόντων στην τιμολόγηση μεταξύ 0,18 και 0,91 μάλιστα να φέρετε την αδικία που αν τεκμηριωθεί είναι υπεξαίρεση ποινικά μα και ηθικά απαράδεκτη από ένα α’ γραμμής με πολυετή πείρα έμπειρο συνεταιριστικό και κομματικό στέλεχος που ο κόσμος τον εξέλεξε και εμπιστεύθηκε θεματόφυλα δράκο και διαχειριστή της οικονομικής του παραγωγής. Το να ζητάμε να βάλει πλάτη ο κόσμος και αντί ικανοποίησης να πληροφορείται ότι κάποιοι ιδιοποιούνται οφέλη είναι απαράδεκτο.

Η υπόθεση που ταλάνισε τους προηγούμενους μήνες με την άπληστη παρακράτηση από την ενεργοποίηση της ενιαίας ενίσχυσης έχει πλήξει την υπόσταση και στρεβλώνει τον ρόλο που έχει η οργάνωση στην παροχή υπηρεσιών στα μέλη της. Καμιά αντίρρηση να πληρώνονται οι υπηρεσίες όμως ορθολογικά και στο πλαίσιο της ευπρέπειας που να μην αφήνει τόπο για ύποπτα και αρνητικά περιθώρια. Βέβαια προσωπικά πιστεύω ότι αυτή η εργασία είναι δουλειά του κράτους και η δική μας είναι η στοχευμένη παραγωγή και η διάθεση μεταφέροντας προστιθέμενη αξία της αγοράς στους παραγωγούς.

Στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της ΕΑΣΗ που με καλή θέληση και ιδρώτα των παραγωγών αποκτήθηκε από την διαχείριση των προκατόχων διοικούντων το Συνεταιριστικό Κίνημα, οφείλετε να απαντήσετε απλά και πειστικά ότι έγινε με σύνεση και συμφέρον για νέες δομές που απαιτεί η εξέλιξη. Όμως με απλό και κατανοήσιμο τρόπο να πείτε, αυτά πουλήσαμε, τόσα πήραμε από το καθένα, εκεί τοποθετήθηκαν. Διότι υπάρχει η σύγχυση αφού μας ενημερώνετε ότι έγιναν επενδύσεις με δάνεια και επιδοτήσεις από τον αναπτυξιακό νόμο. Έτσι που να σταματήσουν τα μιδιάσματα και τα ειρωνικά σχόλια για τα “φιλέτα”.

Επειδή όλοι και όλο κάτι ρωτούν και σχολιάζουν, παραπληροφορούν όχι άδικα για διάφορες άστοχες ή μη εξηγήσιμες ενέργειές σας.

- Πρέπει να αναστραφεί άμεσα η κατάσταση γι’ αυτό:

Kε πρόεδρε είμαι ένας και ταπεινός αντιπρόσωπος δεν μπορώ να υποδείξω σε σας τι θα έπρεπε να έχετε πράξει άμεσα. Τώρα όμως πρέπει να δώσετε την δυνατότητα χωρίς εξουσία να διαλευκανθούν να μάθουν όλοι και το θολό τοπίο να ξεκαθαρίσει χωρίς υπόνοιες και σύννεφα, να περισωθεί το κύρος της οργάνωσης για να συνεχίσει την παρέμβαση στα αγροτικά δρώμενα με καινούργιες ελπίδες και όρεξη στην δύσκολη συγκυριακά εποχή που ζούμε.

-Κύριοι Διοικητικοί Σύμβουλοι επιβάλετε από την συγκυρία πέραν των αποτελεσμάτων και ισολογισμών να γίνει ένα δίπτυχο με αναγνωσιμότητα με απλές και κατανοήσιμες γραφές για τις δραστηριότητες ξεχωριστά η κάθε μια είτε εισροών ή πωλήσεων αν είναι επικερδείς ή αρνητικές τι πουλήσαμε, πόσα πήραμε από το κάθε ένα πού τοποθετήθηκαν για να ξέρουν επιτέλους όλοι.

Όχι όπως η υπόσχεση ότι η ΕΑΣΗ θα έστελνε αναλυτικά τι παρακράτηση έκανε στο καθένα και τι αφορούσε το ποσό και δεν έγινε ακόμη.

- Άμεση ενεργοποίηση των αντιπροσώπων και προέδρων των συνεταιρισμών και να ζητήσουμε Γ.Σ. και εκεί να συζητήσουμε για τα θλιβερά τελευταία δρώμενο, όπως και την χάραξη πολιτικής της οργάνωσης.

Οι κουβέντες στα καφενεία και πηγαδάκια δεν ωφελούν ούτε τους αγρότες παραγωγούς ούτε την ίδια την οργάνωση που οι απαισιόδοξοι βλέπουν ότι η ΕΑΣΗ ακολουθεί τον δρόμο της Ελαιουργικής.

Μετά τιμής

Φραγκιαδάκης Στάθης