Με τον Ψαραντώνη ανοίγει φέτος η αυλαία των εκδηλώσεων στον «ιερό χώρο» του Ηρώδειου. Η συναυλία του με θέμα «από τον Ουρανό της Κρήτης» πραγματοποιείται στις 2 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Μαζί του θα είναι ο Γιάννης Αγγελάκας.

«Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου έχει διεθνή ακτινοβολία. Ο Γιώργος Λούκος έβαλε ψηλά τον πήχυ, τάραξε τα νερά» είπε χθες ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, κατά την παρουσίαση του προγράμματος. Πρόσθεσε πως «εδώ έχουμε ένα θησαυρό, που πρέπει να αξιοποιήσουμε και να συνδέσουμε αυτό που προσφέρουμε ως πολιτιστικό προϊόν, με τον τουρισμό. Το Φεστιβάλ έχει προσφέρει πολλά σε αυτή την κατεύθυνση και θα το συνδέσουμε και με το ηλεκτρονικό δίκτυο εισιτηρίων».

Εν τω μεταξύ, μειωμένη κατά 20% είναι τα δύο τελευταία χρόνια η επιχορήγηση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ενώ δεν αποκλείονται και άλλες περικοπές, στο πλαίσιο διαχείρισης της οικονομικής κρίσης.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Γιώργος Λούκος, κατέληξε σε ένα πρόγραμμα με «κριτήριο επιλογής τις ακυρώσεις» εξοικονομώντας 1.850.000 ευρώ.