Οι αριθμητικές ισορροπίες στο ποδόσφαιρο παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, πόσο μάλιστα όταν από τη μια πλευρά υπάρχουν δέκα παίκτες και από την άλλη... 12.

Αυτό έγινε χθες στο Ατσαλένιο όπου ο ΠΟΑ έπεσε “θύμα” της παραπάνω αριθμητικής ανισότητας και μοιραία γνώρισε την ήττα από την Ζάκυνθο. Μια ήττα που μπορεί να στοιχήσει στους “πράσινους” μια ολόκληρη καητγορία καθώς μπορεί να βρίσκονται ακόμα πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού αλλά στις επόμενες τρεις αγωνιστικές θα δώσουν δύο ματς εκτός (Άργος, Ρουφ) και θα έχουν το ρεπό τους.

Κατά τʼάλλα χθες ο ΠΟΑ στο ξεκίνημα του ματς έπαιξε... μόνος του, είχε 3-4 κλασικές ευκαιρίες και ένα δοκάρι, αλλά η αψυχολόγητη ενέργεια του Ρηγάκη στο 41ʼ να αποβληθεί, αλλά και η κάκιστη διαιτησία του Κοσικίδη που λες και έπαιζε με την Ζάκυνθο έφεραν την καταστροφική αυτή ήττα. Ο Αθηναίος ρέφερι αρνήθηκε δύο πέναλτι σε ισάριθμες ανατροπές του Συσκάκη (5ʼ-69ʼ), έδινε όλα τα αμφισβητούμενα στους φιλοξενούμενους και δικαίως έβγαλε τους γηπεδούχους από τα... ρούχα τους. Ο ΠΟΑ με παίκτη λιγότερο για περίπου μία ώρα, με κόντρα διαιτησία, με τον Τζανή να αποχωρεί “λαβωμένος” στο 73ʼ και χωρίς τους Αργέντη, Χατζηανδρέου, Χαλκιαδάκη, Ανυφαντάκη, δεν άντεξε. Λύγισε και πλέον η συνέχεια είναι δύσκολη. Τουλάχιστον προσάθησε, έπαιζε με πάθος και δεν φάνηκε επηρεασμένος από την φυγή του Κολιτσιδάκη.



Το ματς

Με σύστημα 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι ο ΠΟΑ με τον Συσκάκη στην επίθεση, τους Ματθαιάκη, Ρηγάκη στις πτέρυγες, τον Καραδέμητρο σε ελεύθερο ρόλο και τους Γενιτσαρίδη-Κατσούλη σε ρόλο αμυντικών χαφ. Στην άμυνα οι Κουτσάκης και Πολεμαρχάκης ήταν στα πλάγια ενώ το κεντρικό δίδυμο αποτελούσαν οι Γεωργόπουλος, Τζανής. Οι Ατσαλενιώτες ξεκίνησαν πολύ δυνατά και στο πρώτο 15λεπτο έφτασαν τέσσερις φορές πολύ κοντά στο γκολ με κορυφαία φάση το οριζόντιο δοκάρι του Καραδέμητρου στο 7ο λεπτό. Ο ίδιος παίκτης δεν μπόρεσε νωρίτερα στο 6ʼ

να εκμεταλλευτεί το λάθος στην αντίπαλη άμυνα ενώ κοντά στο γκολ έφτασαν και οι Ρηγάκης (12ʼ), Συσκάκης (27ʼ), Κατσούλης (31ʼ). Στο ίδιο διάστημα η Ζάκυνθος δεν δικαιολόγησε την βαθμολογική της θέση καθώς δεν έχασε καμία ευκαιρία, ενώ ο μόνος τρόπος επίθεσης ήταν οι “γιόμες” στον δίμετρο Μόσκαλ και... ό,τι ήθελε προκύψει. Ο αγώνας κυλούσε όπως ήθελαν οι γηπεδούχοι, αλλά την εξέλιξη αυτή μάλλον δεν την ήθελε ο Κοσικίδης. Ο Αθηναίος ρέφερι λες και είχε... προηγούμενα με τους γηπεδούχους σφύριζε μόνο υπέρ της Ζακύνθου με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να εκνευριστούν και να χάσουν την συνοχή τους. Μάλιστα στο 41ʼ όταν αποβλήθηκε ο Ρηγάκης (σωστά) γιατί απώθησε τον Κατρανίτσα που δευτερόλεπτα νωρίτερα του είχε κάνει σκληρό φάουλ, το γήπεδο πήρε... φωτιά. Στην επόμενη φάση αποβλήθηκε για διαμαρτυρία και ο προπονητής του ΠΟΑ Γιάννης Χατζησεβαστός και το ημίχρονο τελείωσε με αρκετή ένταση χωρίς ωστόσο να έχει μπει κάποιο γκολ. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται την αριθμητική τους υπεροχή και ένα λάθος του Σεραφειμίδη στο κέντρο του γηπέδου στο 80ʼ και βγαίνοντας στην κόντρα, πέτυχαν το μοναδικό γκολ της συνάντησης. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη λήξη του αγώνα σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, ευτυχώς όμως χωρίς συνέχεια. Απλά οι παίκτες της Ζακύνθου περίμεναν για ένα δεκάλεπτο στο κέντρο του γηπέδου μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ο κόσμος του ΠΟΑ τα είχε και με το διαιτητή Κοσικίδη, από τους βασικότερους υπαίτιους της ήττας. Έδειξε κίτρινη στους Γαυγιωτάκη, Πολεμαρχάκη, Κατσούλη, Καρεδέμητρο και Λιβέρη.

ΠΟΑ: Γαυγιωτάκης, Κατσούλης, Σισκάκης, Πολεμαρχάκης, Γεωργόπουλος, Καραδέμητρος, Γεννιτσαρίδης, Ρηγάκης, Ματθαιάκης (67ʼ Σεραφειμίδης), Τζανής (73ʼ λ.τ. Κορτσινίδης), Κουτσάκης (82ʼ Καστελιανάκης)

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Αποστόλου, Κωστάκης, Στρατομήτρος (35ʼ λ.τρ. Κατρανίτσας), Ντίνας, Λιβέρης, Κανελίνι, Κουλουκίδης, Μάτσος, Θανόπουλος (83ʼ Κομιώτης), Μόσκαλ, Καρακατσάνης.