Προεκλογικό είναι το κλίμα που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όμως, μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί επίσημα καμία υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπρύτανη υποδομών και φοιτητικής μέριμνας. Εν τω μεταξύ, ο κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ιδρύματος διαψεύδει τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο. Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Α. Καλοκαιρινός τονίζει πως «καθιστώ σαφές ότι τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται» και αναφέρει «εύχομαι ο Αντιπρύτανης που θα εκλεγεί να θέσει σε νέα δημιουργική βάση την αντιμετώπιση των θεμάτων της αρμοδιότητάς του, όπως είναι αναγκαίο και με όλα τα κρίσιμα προβλήματα που αφορούν στη διοίκηση του Πανεπιστημίου μας». Ενδιαφέρον, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκδηλώσει ο πρόεδρος του ενιαίου συλλόγου καθηγητών στο Ηράκλειο, κ. Τάσος Φιλαλήθης. Σενάρια υπάρχουν πολλά, όμως, πέρα από το τι ακούγεται στα πηγαδάκια ακαδημαϊκών και φοιτητών, δεν υπάρχει κάποια σίγουρη υποψηφιότητα.

Την ίδια στιγμή, σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε για το Πανεπιστήμιο η επιστολή του υφυπουργού Παιδείας, Ι. Πανάρετου, με την οποία ζητά ενημέρωση για τις εκκρεμούσες δικαστικές υποθέσεις που αφορούν την πρυτανεία ή μέλη ΔΕΠ του ιδρύματος.

Ο υφυπουργός δε συγκεκριμενοποιεί τι ακριβώς ζητάει και η επιστολή έχει φέρει αναστάτωση στο πρυτανικό σχήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρυτανεία του ιδρύματος προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τον υφυπουργό, κάτι που δεν κατέστη δυνατό καθώς ο κ. Πανάρετος απουσιάζει στο εξωτερικό.