Του Θάνου Περβολαράκη

Πιστόλι με σιγαστήρα δεν αποκλείουν οι αστυνομικοί να χρησιμοποίησαν οι δύο θρασύτατοι ληστές που τραυμάτισαν και πήραν τα χρήματα από τον 46χρονο ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ- ΠΟ Γιάννη Μαυράκη προχθές το βράδυ στην Αμμουδάρα.

Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ οδηγούνται σε αυτή τη σκέψη μετά τις περιγραφές που έγιναν για το «όπλο που δεν έκανε το συνηθισμένο θόρυβο», εκτιμώντας ότι οι δράστες είχαν πάει αποφασισμένοι για όλα , έξω από το σπίτι του Μαυράκη.

Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου υποβλήθηκε χθες τα ξημερώματα σε εγχείρηση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο η οποία διήρκεσε δύο ώρες για την αποκατάσταση του προβλήματος που προκάλεσε η σφαίρα στο αριστερό του πόδι και σύμφωνα με συγγενικά του πρόσωπα δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η υγεία του.

Στο σημείο όπου βρισκόταν ο επιχειρηματίας οι αστυνομικοί σύμφωνα με πληροφορίες συνέλεξαν τέσσερις κάλυκες πιστολιού, τους οποίους θα αποστείλουν για εξέταση στα εργαστήρια της αστυνομίας στην Αθήνα, προκειμένου να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα για την πορεία της έρευνας.

Αυτό που τους προβληματίζει είναι το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε σιγαστήρας, στοιχείο που είχε όπως έλεγαν χθες αστυνομικοί χρόνια να χρησιμοποιηθεί σε ανάλογες υποθέσεις στην περιοχή του Ηρακλείου.

Η αστυνομικοί της Ασφάλειας πιστεύουν ότι οι δράστες γνώριζαν για το δρομολόγιο που κάνει ο 46χρονος και για τα ποσά που μεταφέρει κατά καιρούς και γι αυτό το λόγο, δεν επιτέθηκαν όταν ήταν στο πρακτορείο, αλλά περίμεναν να επιστρέψει στο σπίτι του για να τον ληστέψουν.

Κρυμμένοι εκεί κοντά άκουσαν το θόρυβο από το αυτοκίνητό του και λίγο πριν από τις 10 το βράδυ έκαναν την εμφάνισή τους. Ο Γιάννης Μαυράκης μόλις είχε μπει με το αυτοκίνητό του στο παρκινγκ του σπιτιού του, το οποίο βρίσκεται στην οδό Μελίνας Μερκούρη στην περιοχή της Αμμουδάρας.

Ο επιχειρηματίας προσπάθησε να αντισταθεί και όπως αναφέρουν γείτονες του θύματος οι ληστές του όρμησαν , λέγοντάς του «τα λεφτά σου». Στη συνέχεια με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο τον χτύπησαν πίσω στο κεφάλι , καταφέρνοντας να του πάρουν τα χρήματα. Ο 46χρονος πριν τραυματιστεί φέρεται να είπε στους δράστες, ότι θα τους δώσει το ποσό που έχει, ζήτησε ωστόσο να του αφήσουν την τσάντα, κάτι που δεν έγινε.. Ο ένας από τους ληστές πιστεύει ο 46χρονος ότι είχε πιστόλι άσφαιρο με το οποίο και τον χτύπησε, χωρίς όμως να τον τραυματίσει σοβαρά

Έχοντας την τσάντα με τις περίπου 5500 ευρώ οι ληστές έφυγαν με τα πόδια, διασχίζοντας μία καλαμιά, έχοντας αφήσει αιμόφυρτο τον 46χρονο με τραύμα από σφαίρα στο πόδι.

Οι άνδρες της Ασφάλειας περιμένουν από την κατάθεση του θύματος να ενώσουν τα κομμάτια του αιματηρού παζλ με σκοπό την αποκάλυψη της ταυτότητας των δύο ανδρών.