Το καλό παράδειγμα στους παίκτες του έδωσε χθες ο Νίκος Καραγεωργίου ο οποίος στην Συνέντευξη Τύπου έδειξε να έχει αντιληφθεί 100% την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Εργοτέλη, μετά το «ναυάγιο» της Κομοτηνής και κάνει λόγο για δέκα κρίσιμα παιχνίδια επιβίωσης.

Ο τεχνικός της ομάδας υποστήριξε μάλιστα ότι αν δεν αντιληφθούν άπαντες το που βρίσκεται ο σύλλογος, θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, ενώ με αφορμή την συμπλήρωσε τεσσάρων ετών από την πρώτη του παρουσία στον πάγκο χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας τον Εργοτέλη. Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με τον τεχνικό των κιτρινόμαυρων να εκφράζει την στεναχώρια του για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα του περασμένου αγώνα στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό και να δίνει το στίγμα της αναμέτρησης που έρχεται με τον Αστέρα Τρίπολης: «Τα επόμενα δέκα παιχνίδια που απομένουν έχουν μεγάλη κρισιμότητα, είναι σχεδόν οριακά για τον Εργοτέλη. Ξεκινώντας από τον αγώνα της Κυριακής που είναι χωρίς αμφιβολία ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Παίζουμε με έναν αντίπαλο τον οποίο στον πρώτο γύρο στην έδρα του είχαμε κερδίσει άνετα, όμως από τότε είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα με άλλο τρόπο παιχνιδιού και άλλο προπονητή. Εμείς όλοι μας από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο στην ομάδα, αλλά και τον φίλαθλο κόσμο, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι σε κάθε αγώνα που θα δίνουμε από εδώ και στο εξής, είναι αγώνας επιβίωσης. Αν δεν το αντιληφθούμε, θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση. Είμαι πεπεισμένος ότι οι παίκτες μου έχουν καταλάβει την κρισιμότητα των αγώνων αυτών και θα παρουσιάσουν ένα πρόσωπο όπως αυτό που μας είχαν συνηθίσει στον πρώτο γύρο».

Αναφερόμενος στο παρατεταμένο ντεφορμάρισμα που παρουσιάζει η ομάδα του είπε: «Σε καμιά ομάδα όταν εμφανίζει αυτό το πρόσωπο, δηλαδή να είναι τελείως διαφορετική από τον πρώτο στο δεύτερο γύρο, δεν μπορεί ένας προπονητής ή ο πρόεδρος να πάρει ένα μαχαίρι και να κόβει κεφάλια. Είμαστε σίγουρα προβληματισμένοι που δεν κερδίζουμε τους αγώνες που θέλουμε, όμως πρέπει να μην ξεχνάμε ότι σχεδόν σε κάθε αγωνιστική από την ενδεκάδα έλειπαν 4-5 παίκτες που έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν είμαστε Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός να έχουμε 25 ισάξιους παίκτες. Ενδεχομένως να υπήρχε και μια έπαρση την οποία εγώ προσπαθούσα να εξαλείψω. Έπρεπε να είχαμε 32 με 33 τουλάχιστον βαθμούς και να διεκδικούμε τώρα άλλα πράγματα, χωρίς όμως αυτό να ήταν και αυτοσκοπός».

Για το γεγονός ότι συμπλήρωσε τέσσερα χρόνια παρουσίας στον πάγκο του Εργοτέλη και αναφερόμενος σε αυτό τόνισε: «Ο Εργοτέλης είναι ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, ένας σταθμός στην καριέρα μου που με έχει σημαδέψει. Στην αρχή δεν φαινόταν ότι θα υπήρχε τέτοιο δέσιμο, αλλά με το πέρασμα των χρόνων ήρθε ένα δέσιμο που με έκανε ένα κομμάτι του Εργοτέλη και τον Εργοτέλη ένα κομμάτι από εμένα. Δεν ξέρω πότε θα τελειώσει αυτή η συνεργασία, αλλά η διαίσθηση μου λέει και η επιθυμία μου είναι να κρατήσει ακόμα πολλά χρόνια».

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά του πλάνα και το αν σκοπεύει να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα, με βάση την κακή εμφάνιση της Κομοτηνής, ήταν κατηγορηματικός:

«Αλλαγές δεν θα γίνουν με βάση την κακή εμφάνιση του βʼ ημιχρόνου της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό, καθώς στο πρώτο μέρος ήμασταν καλοί και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και άλλα γκολ. Αλλαγές θα γίνουν για να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλό μας και τις ανάγκες του αγώνα, οι πιο έτοιμοι θα παίξουν».