Τιμητική βραδιά για βιβλιοπώλες του νομού, συγγενείς εκλιπόντων αλλά και ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο χώρο του βιβλίου διοργανώνει ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών νομού Ηρακλείου.

Η εκδήλωση την ερχόμενη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Πριν την βράβευση, το μουσικό σύνολο «Νόστιμον Ήμαρ», υπό τη διεύθυνση του Μίνω Σωμαράκη, θα δώσει συναυλία με έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

Θα τιμηθούν οι Αμαλία-Γρηγόρης Αστρακιανάκης, Ευαγγελία-Γιώργος Κλάδος, Νίκος-Μαρία Κουμαντάκη, Μανόλης Μουδατσάκης, Ανδρομάχη-Γιώργος Μπουνάκης, Γιάννης Παπαδημητρίου, Αικατερίνη-Βαγγέλης Σφακιανάκης, Μηνάς Φωστιέρης, Στέλιος Χαλκιαδάκης, Γιώργος Χρηστάκης, Ανδρέας Γεωργαντωνάκης, Βύρωνας Δοκιμάκης, Δημήτριος Αστρινάκης, Ανδρέας Ελευθεριάδης, Δημήτριος Μπουλμπάσης, Νίκος Σαρρής, Αικατερίνη Μαυράκη, Νίκη Φραγκάκη, Αντώνιος Μιχαϊλίδης, Βασίλης Μανουράς, Βασίλης Κουβίδης, Αριστείδης Κλάδος, Παναγιώτης Κουμπενάκης, Αλέκος Αλεξίου. Επίσης, για την προσφορά τους στο βιβλίο και τον πολιτισμό θα τιμηθούν ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Κώστας Βαρδαβάς, ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων «Δ. Θεοτοκόπουλος», Γιάννης Στεφανάκης, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Δημήτρης Αγαπάκης, ο μουσικός, Μίνως Σωμαράκης, η μουσικός, Λίλη Δάκα, ο μουσικός, Γιάννης Ιδομενέως, οι φιλόλογοι, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και Γιάννης Τσερεβελάκης, η δικηγόρος- ποιήτρια, Βούλα Επιτροπάκη, η λογοτέχνης, Ρένα Πετροπούλου, ο εκπαιδευτικός- σχολικός σύμβουλος, Αντώνης Καρτσάκης, ο φιλόλογος, Δημήτρης Περοδασκαλάκης, ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων Μεσαράς «Φαιστός», Γρηγόρης Γιαμαλάκης, η λογοτέχνης, Ελένη Πλαγιωτάκη- Σαατσάκη, ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων «Ν. Καζαντζάκης», Μανόλης Κοκοβάκης, ο προϊστάμενος της βικελαίας βιβλιοθήκης, Δημήτρης Σάββας, ο Γιώργος Αντωνάκης, Γιάννης Παναγιωτάκης και ο Αντώνης Διαμαντής.

Ο σύλλογος διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων που ξεκίνησαν την περασμένη βδομάδα και ολοκληρώνονται με τη βράβευση. Συνδιοργανωτές είναι η βικελαία δημοτική βιβλιοθήκη, ο σύνδεσμος λογοτεχνών Ν. Ηρακλείου, η ΕΛΜΕ, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Ν. Καζαντζάκης» και «Φαιστός». Σημειώνεται πως η προγραμματισμένη έκθεση κρητικού βιβλίου αναβάλλεται για τεχνικούς λόγους. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα.