Η δίγλωσση έκδοση του επιτυχημένου βιβλίου ποίησης του Αμερικανού συγγραφέα, Λου Κ. Ντούρο, με τίτλο «Η θλίψη των ευτυχισμένων καιρών», παρουσιάζεται την ερχόμενη Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στο «Καταφύγιο» στου Κοκκίνη Χάνι.

Θα μιλήσει ο δήμαρχος Γουβών, κ. Γιώργος Νικολακάκης. Θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα από το Νίκο Χρονάκη.

Τα ποιήματά του έχουν χαρακτηριστεί «ισχυρά ποιήματα αγάπης» και «μοναδικά, γραμμένα σε ένα ύφος που αγγίζει όλους τους θεατές». Κριτικοί και δημοσιογράφοι προτρέπουν τον κόσμο να διαβάσει τα ποιήματα, «μια εμπειρία στην ποίηση που πρέπει όλοι μας να αισθανθούμε και όχι απλά να τη διαβάσουμε», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο Λ. Ντούρο, ο Αμερικάνος ποιητής, συγγραφέας και δημοσιογράφος, έχει αφιερώσει τη ζωή του στην Κρήτη, όπου μένει μόνιμα από το 1985.Ποιητής και δημοσιογράφος

Ο Λου Ντούρο γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Ξεκίνησε τη συγγραφική του καριέρα ως δημοσιογράφος για το Ναυτικό και αργότερα σπούδασε δημοσιογραφία και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ήταν βραβευμένος δημοσιογράφος για μια σημαντική καθημερινή εφημερίδα της Ν.Υ. πριν μεταπηδήσει στις δημόσιες σχέσεις και τη διαφήμιση. Την περίοδο που υπήρξε διευθυντής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών δημοσίων σχέσεων για το σιδηρόδρομο του Λονγκ Άιλαντ, ξεκίνησε να γράφει ποίηση. Έχει γίνει ανάγνωση των ποιημάτων του, στους σημαντικότερους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Υ. Το πρώτο του ποιητικό βιβλίο δημοσιεύτηκε αρχικά το 1971 μεταβαίνοντας σε οκτώ εκτυπώσεις και πωλήσεις πάνω από 20.000 αντιγράφων στα χρόνια που ακολούθησαν. Ο Λου Ντούρο κατοικεί σήμερα στην Κρήτη με τη σύζυγό του, Σοφία, και είναι συντάκτης «Των Χρονικών», μιας μηνιαίας δίγλωσσης εφημερίδας. Η κόρη του, Κάρα, επίσης ποιήτρια, ζει στη Νέα Υόρκη. Επί του παρόντος, εντρυφά στο πρώτο του μυθιστόρημα, μια ιστορία μνήμης, το «Μπι Μπο Α Λούλα», που αναπτύσσεται τη δεκαετία του 1950 στη Νέα Υόρκη, και το δεύτερο βιβλίο ποίησης «Αν σε ήξερα ποτέ».