Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στην κοινωνική φροντίδα ευπαθών ομάδων.

Από χθες, οι εργαζόμενοι στα προγράμματα βοήθεια στο σπίτι και ΚΗΦΗ, που έχουν εκκρεμότητες με τις πληρωμές τους, ξεκίνησαν να καταθέτουν εξώδικη επίσχεση εργασίας ενώ άρχισαν να απέχουν σταδιακά από την εργασία τους μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και θα κορυφωθεί η αποχή των εργαζομένων από τα καθήκοντά τους.

Την ερχόμενη Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε απεργία ενώ πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στην περιφέρεια Κρήτης.

Αιτήματά τους είναι η συνέχιση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων αλλά και η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Επίσης, διεκδικούν τη δημιουργία μόνιμων δομών στους ΟΤΑ με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους και ένταξη των εργαζομένων που ήδη απασχολούνται σε οργανικές θέσεις.

Σημειώνεται πως το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στηρίζει και συμπαρίσταται στις αποφάσεις του συλλόγου.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

“Είναι απαράδεκτη για άλλη μια φορά η συμπεριφορά στους 200 εργαζόμενους (ΣΕΚΦΕΟ) προγράμματα “Βοήθεια στο Σπίτι” και στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) που μένουν απλήρωτοι 4-7 μήνες ενώ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε καθημερινή απασχόληση.

Οι εργοδότες Δημοτικές Επιχειρήσεις - Αναπτυξιακές Επιχειρήσεις οφείλουν και έχουν την υποχρέωση να διασφαλίζουν την μισθοδοσία του προσωπικού που απασχολούν.

Τα προγράμματα “Βοήθεια στο Σπίτι” και ΚΗΦΗ είναι δομές κοινωνικής προστασίας που έχουν στόχο την παροχή συστηματικής και οργανωμένης Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας στα ηλικιωμένα άτομα και άτομα με ειδικές ανάγκες”.