Τέλος σε μια πολυετή και επουσιώδη διαμάχη που είχε ξεκινήσει μεταξύ της περιφέρειας και της νομαρχίας στο θέμα της διαχείρισης των υδάτων έβαλε χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης. Μετά από παρέμβαση της νομάρχου, ανακοίνωσε ότι στο εξής οι αποφάσεις για τις γεωτρήσεις θα συναποφασίζονται με τις νομαρχίες του νησιού, για να υπάρχει κοινή γραμμή.

Γεγονός είναι ότι τα τελευταία 2 χρόνια μεταξύ των δύο φορέων είχε ξεσπάσει κόντρα καθώς η περιφέρεια ενέκρινε άδειες κατασκευής οι οποίες μπλόκαραν στο νομαρχιακό συμβούλιο που δεν ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για τις άδειες χρήσεις. Θύματα αυτής της ασυνεννοησίας οι ίδιοι οι πολίτες. Ο κ. Καρούντζος δεσμεύτηκε ότι για αυτές τις περιπτώσεις που δεν είναι λίγες θα υπάρχει ειδική μέριμνα. Ένα άλλο θέμα που παρατηρείται ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσαράς είναι η εμπορία του νερού. Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται παραγωγούς πουλώντας το νερό χρυσάφι. Στη διεύθυνση υδάτων μάλιστα οι καταγγελίες για τέτοια περιστατικά φθάνουν τις 150, οι οποίες ωστόσο είναι δύσκολο να διερευνηθούν.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μεταξύ της περιφέρειας και της νομαρχίας τέθηκε επίσης και το θέμα της ένταξη τριών φραγμάτων στο πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής. Η νομάρχης Ηρακλείου ζήτησε τη βοήθεια του περιφερειάρχη για την ένταξη τριών φραγμάτων Αμιρών, Καλαμίου, και Ασιτών Πρινιά.

Ο κ. Καρούντζος ανταποκρίθηκε άμεσα κάνοντας ένα σχετικό τηλεφώνημα τη διάρκεια της σύσκεψης προκειμένου να υπάρχει πλήρης ενημέρωση από την αρμόδια διεύθυνση της νομαρχίας προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.