Το χθες ιδωμένο με τη ματιά του σήμερα και το βλέμμα στραμμένο στο αύριο. Η καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου, ο μύθος, η παράδοση, ξεχωριστά πρόσωπα.

Ο επισκέπτης της έκθεσης «Α ΛΟΓΑ»του γνωστού ζωγράφου και γραφίστα, Ρουσσέτου Παναγιωτάκη, παρακολουθούν ένα εικαστικό ρεπορτάζ παλαιότερων και νεότερων γεγονότων της ελληνικής και ιδιαίτερα της κρητικής επικαιρότητας.

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της την περασμένη Δευτέρα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπου θα φιλοξενείται ως την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Τα έργα του Ρ. Παναγιωτάκη είναι πλημμυρισμένα από φωτεινά χρώματα, με σχεδιασμούς γεμάτους νοήματα, συμβολισμούς, φαντασία και ελευθερία.

Πρόκειται για την τρίτη έκθεση της σειράς «Ά λογα», όπου μέσα από τα έργα του, ο καλλιτέχνης κρίνει τα άλογα και τα παράλογα, τα χωρίς λόγο και λογική. Είναι μια δουλειά που συνήθως μπαίνει στο υποσυνείδητο ή αποτελείται από τα σπουδαιότερα γεγονότα που μας συγκλονίζουν.

Δε λείπουν οι αναφορές στην παράδοση, την Κρήτη, το μύθο, υπάρχει εικονογράφηση που αναφέρεται στο 1600 περίπου, το παλιό Ηράκλειο, το βενετοκρατούμενο, τα περισσότερα έργα δημιουργήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια. Πολλά θέματα είναι κρητοκεντρικά, δοσμένα με την κρητική ματιά, πώς ο Ρ. Παναγιωτάκης βλέπει τα γεγονότα, άλλα τα κρίνει, κατακρίνει, τα επικρίνει. «Είναι μια δουλειά που ανταποκρίνεται στο σήμερα ακόμα και τα παλιά θέματα», τονίζει ο ίδιος και προσθέτει πως «η κρητική μυθολογία δεν έχει εικονογραφηθεί, δεν έχει δοθεί, απομυθοποιώντας το μύθο μπορεί κανείς να το δει πιο ουσιαστικά γιατί ο μύθος δε λέει παραμύθια αλλά απηχεί αλήθειες».