Σκληρή απάντηση στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού “SPIEGEL” (το είχε παρουσιάσει η “Π”), που αναφερόταν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στην Ελλάδα με αφορμή τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας, έδωσε ο συνεργάτης της “Π” Διδάκτορας στο Πολυτεχνείο της Στουτγάρδης Γιάννης Στεφανάκης.

Απαντώντας στους δύο (πιθανότατα τουρκικής καταγωγής) που υπέγραφαν το συγκεκριμενο δημοσίευμα, ο κ. Στεφανάκης αναφέρει:



Αξιότιμη κα Μπατζόγλου

Αξιότιμε Κε Χοεγγες,

Το θέμα που διαλέξατε είναι αρκετά ενδιαφέρον αλλά δυστυχώς είναι άστοχο και επιπόλαια διατυπωμένο.

Το πρόσωπο που περιγράφετε, ο Μουσουλμάνος ναυτικός Τσακίρογλου για τον οποίο ισχυρίζεστε ότι σας προσέφερε αφορολόγητο τσίπουρο από πλαστική φιάλη, δεν μπορεί να αληθεύει.

1. Κατά πρώτον σας ερωτώ από πότε επιτρέπεται στους Οθωμανούς η χρήση της αλκοόλης; Αλλά και εάν υποθέσουμε ότι ο ήρωας που διαλέξατε επιτρέπεται να κάνει χρήση αλκοόλης, είναι θετικό ότι κάνει χρήση πλαστικής φιάλης στο πλοίο διότι πολλοί περπατούν ξυπόλητοι. Το τσίπουρο που σας προσέφεραν ήταν προϊόν των παραγωγών του οποίου τον φόρο πληρώνει ο αποστάζων και παραλαμβάνει το φόρο από τον παραγωγό όταν παραλάβει το τσίπουρο από το καζάνι το οποίο αποδίδει στο κράτος. Το τσίπουρο αυτό δεν εμφιαλώνεται. Ετσι γίνεται η και η ρακή στην Κρήτη.

Ο νόμος αυτός ισχύει από το 1912. Ο φόρος οινοπνεύματος ανέρχεται στα 4 ευρώ περίπου στο 100% του καθαρού οινοπνεύματος.

Εάν όμως δείτε τις στατιστικές, έρχονται οι Ελληνες στην πρώτη θέση στην κατανάλωση του ουΐσκι. Το ουΐσκι εισάγεται και ο φόρος του πληρώνεται στο τελωνείο. Μια φιάλη 0,7L στοιχίζει 12,50 ιnkl μαζί με το ΦΠΑ 19% στα σούπερ μάρκετ “SPAR” στις 20.10.09. Στο LIDL στοιχίζει λιγότερο, στο Carrefour 12 ευρώ και στο Makro 11,50 ευρώ. “Ολα στα γερμανικά χέρια”. Γερμανικό γνωμικό.

Συνεχίζετε γράφοντας ότι ο μουσουλμάνος Ελληνας είναι πατέρας 6 παιδιών και θέλει να συνταξιοδοτηθεί στα 55 και φοβάται να μην χάσει την σύνταξή του.

Βάσει των στοιχείων που δημοσιεύετε, είναι η σύνταξή του (2,220 ευρώ Χ95,7%) = 2.100,54 ευρώ. Για την ηλικία αυτή είναι ένα μεγάλο ποσό. Και η ερώτησή μου είναι ποιος δεν φοβάται για την σύνταξή του σ’ αυτό το κόσμο. Μέχρι τώρα πάντως πληρώνονται όλες οι συντάξεις στην Ελλάδα. Ξεχάσατε να τον ρωτήσετε πόσο έχει πληρώσει στο Ταμείο Συντάξεων της πατρίδας του και πόσα έχει εισπράξει σαν πολύτεκνος. Αυτό είναι ένα νέο σχολείο στην Ευρώπη. Στη Γερμανία είναι συχνά το επίδομα για τα παιδιά το μοναδικό έσοδο σε εισαγόμενους γονείς, επαγγελματίες παιδοπαραγωγούς.

2. Το θέμα σας για τα συλλαλητήρια. Τα συλλαλητήρια είναι σε όλο τον κόσμο ένα δείγμα της οικονομικής ανισότητας του ιδεολογικού φάσματος και τον τελευταίο καιρό της οικονομικής υπερτροφίας και άνεσης. (S RAF, Iran, Peking, Indonesien, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αναφερθώ περισσότερο).

3. Οταν ένα κράτος παράγει περισσότερους δασκάλους από ό,τι χρειάζεται, δεν είναι αρνητικό. Ενας εγγράμματος είναι ευκολότερο να απασχοληθεί παρά από έναν αγράμματο π.χ. Ενας δάσκαλος ή γιατρός μπορεί να κάνει μια αγροτική δουλειά αλλά όχι ο αγράμματος να κάνει τον δάσκαλο ή τον γιατρό.

Η Γερμανία έχει αυτή τη στιγμή έλλειψη δασκάλων και αυτό νομίζω ότι δεν μπορεί να το ρυθμίσει απόλυτα ένα κράτος διότι δεν γνωρίζει τον αριθμό αναπαραγωγής.

4. Διαφθορά στην Ελλάδα. Οπου υπάρχει ζωή, υπάρχει και διαφθορά. Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση και δεν είναι ελληνικό φαινόμενο η διαφθορά. Ισως να είστε νέοι, χωρίς εμπειρία. Στην Ελλάδα είναι οι ταρίφες γνωστές αλλά όχι σε όλα τα κράτη. Θυμηθείτε την υπόθεση του Καναδέζου οπλοέμπορου Schreiber ο οποίος χρηματοδότησε όλα τα κόμματα της Γερμανίας.

5. Το χρέος. Το χρέος της Ελλάδας είναι κανονικό όπως στις Litauen, Portugal, Italien κ.λ.π. Το ελληνικό κράτος δεν είναι αυτόνομο. Η Ελλάδα είναι ένα κράτος το οποίο είναι δεσμευμένο οικονομικά και πολιτικά και πρέπει να υποκύπτει και να προχωράει.



Τα οικονομικά αίτια

Η βιαστική απελευθέρωση της χρηματοδότησης και διάθεσης κεφαλαίων στις διεθνείς αγορές καθώς και εντός της ΕΕ είχε σαν αποτέλεσμα την αναταραχή στις αγορές, τη δημιουργία της κρίσης, ανεξάρτητα από την καλή ή την κακή διοίκηση των κρατών από τις κυβερνήσεις των. Δείτε τα σούπερ μαρκετ στο σημείο 1 τα οποία κυρίεψαν σε 10 χρόνια την ελληνική αγορά. Τα χρήματα εγκαταλείπουν τη χώρα μετά που θα κλείσουν τα ταμεία. Οι οικονομικά αδύνατοι πρέπει να αποχωρούν. Αυτό το φαινόμενο το ονομάζω “καπιταλιστική σαρκαστική ειρωνία”. Δι’ αυτού του τρόπου αναξιοποιείται η πνευματική και σωματική δύναμη ενός κράτους εάν δεν επέμβει ο κεντρικός παράγοντας που είναι αυτή τη στιγμή η ΕΕ. Τα κέρδη πρέπει να επιστρέφονται στην αφαιμακτισμένη οικονομία ειδάλλως έρχεται το οικονομικό “έμφραγμα”.

6. Τουρισμός. Ο τουρισμός βρίσκεται και αυτός σε ξένα χέρια όπως  ΤUI Neckerman κ.λ.π. Κανένα αδύνατο κράτος δεν έχει δύναμη αντίστασης ούτε επιρροής. Εχουν το μονοπώλιο.

Προσφέρουν για ένα δωμάτιο 12 ευρώ με πρωινό και γεύμα και εισπράττουν 40 ευρώ. Για τον ξενοδόχο δεν φτάνουν τα χρήματα ούτε να πληρώσει το ρεύμα και το νερό της τουαλέτας. Οποιος δεν αντέχει, πρέπει να υποκύψει. Τα χρήματα τα πληρώνουν εν μέρει σε ένα χρόνο αργότερα στον ξενοδόχο εάν δεν έχει φαληρίσει η τουριστική εταιρεία.

Ετσι εξάγονται και τα έσοδα του τουρισμού όπως αυτά των σούπερ μάρκετ.

7. Οικοδομικές επιχειρήσεις. Οι οικοδομικές εργασίες υποχωρούν διότι εξαρτώνται κυρίως από τις δανειοδοτήσεις. Παρόλο που οι τόκοι είναι χαμηλοί, δεν υπάρχει βεβαιότητα με αποτέλεσμα τα εναπομείνοντα χρήματα να “στέκονται” στις τράπεζες σε όλη την Ε.Ε. Επενδύονται χρήματα στην Κίνα και στη μη επιστροφική χώρα του επενδυτικού κεφαλαίου ROI όπως Τουρκία, Ινδία κ.λ.π. Το ακόλουθο παράδειγμα διαφωτίζει την κατάσταση. Ενας φίλος μου αγόρασε ένα πλυντήριο με την κόκκινη επιγραφή “ΒΟSCH” και μέσα έγραφε “Made in der Turkei”. Δεν είναι κακό για μερικές εκατοντάδες ευρωπαϊκές εταιρείες των οποίων τα κέρδη που παράγουν στην Τουρκία διευκολύνουν την συντήρηση και την αύξηση των κερδών τους, αλλά χρηματοδοτούν παράλληλα την πολεμική βιομηχανία της Τουρκίας.

8. Η τουρκική αεροπορία παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο καθημερινά σχεδόν μετά το πρωινό των Τούρκων πιλότων. Αυτό γίνεται εν μέρει με τα χρήματα των εταιρειών της ΕΕ, αναγκάζοντας το ελληνικό κράτος να αγοράσει όπλα με δάνεια για την άμυνά του. Αυτό φτάνει πολλές φορές το 30% του ελληνικού προϋπολογισμού. Εγώ είμαι της γνώμης καλύτερα ζωντανός και χρεωμένος, παρά νεκρός χωρίς χρέος πράγμα αναπόφευκτο. Θα ήταν ευχής έργο να φέρνατε τους Γερμανούς στρατιώτες από το Αφγανιστάν στα ελληνοτουρκικά σύνορα να δείτε την πραγματικότητα και να σπουδάσετε το νέο υποψήφιο στην ΕΕ.

Το δεύτερο στρατιωτικό γεγονός ήταν ο Γιουγκοσλαβικός πόλεμος ο οποίος δεν χτύπησε κανένα κράτος τόσο πολύ όσο την Ελλάδα. Εκτός από την αύξηση των μεταφορικών, κατά 3/5 μέσω Ιταλίας, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα το σταμάτημα των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων.

Εκτός τούτου έπεσε στην πλάτη της Ελλάδας και το παραπροϊόν του Γιουγκοσλάβικου πολέμου το νέο κράος της Μακεδονίας. Ενα γνωμικό λέει ότι “τον τελευταίο τον δαγκώνουν τα σκυλιά”.

Δεν θα υπάρξει οικονομική και ανθρώπινη ισορροπία στην ΕΕ εάν δεν θεραπευτεί η πληγή της Γιουγκοσλαβίας. Αυτή τη στιγμή πληρώνει η Ελλάδα τα θεραπευτικά. Καθημερινά έρχονται από τον Βορρά λαθρομετανάστες από Russland, Rumanien, Jugoslavien, Kurden, Inder, Pakistanis, με το επάγγελμα των ζητιάνων στα φανάρια, δύο ανά φανάρι, στα εστιατόρια κ.λ.π. Τους υπολογίζω 2-4 εκατομμύρια. Η εγκληματικότητα αυξάνεται καθημερινά. Μπορείτε να μου πείτε τι θα κάνατε εσείς σαν ελληνική κυβέρνηση με την Ευρώπη των ανοικτών συνόρων; Οταν δεν υπάρχει πυρκαγιά στην πόρτα κάποιου, δεν πιάνει τον πυροσβεστήρα; Αυτά δεν φαίνονται στον ιστολογισμό. Ενα μέρος των αναρχικών είναι λαθρομετανάστες.

Την Ελλάδα την εκμεταλλεύονται πολλοί λόγω της θέσεως, της αδυναμίας, του φιλελευθερισμού, της φιλοξενίας και της καλοπιστίας. Από την εποχή του Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι την τουρκική απελευθέρωση, υποστηρίζει η Ελλάδα την ανάπτυξη της ΕΕ και την κράτηση των συνόρων της. Εάν λοιπόν ένα τέτοιο κράτος “αδυνατίσει” για κάποιο λόγο απ’ αυτούς που προαναφέραμε, τότε πρέπει να βοηθηθεί από την ΕΕ.

Η Ελλάδα το αξίζει.

Οι αναφορές και υποθέσεις της UBS ότι η οικονομική πτώση της Ελλάδας θα πρωτοστατήσει να υποτιμηθεί το ευρώ, δεν είναι ευσταθείς. Αυτή η τράπεζα είναι τράπεζα θεματοφυλακτική η οποία κινδυνεύει εάν κάνουν ανάληψη ορισμένοι Ευρωπαίοι και ιδίως Ελληνες.

Σκοπός της είναι η δυνατότερη εξάρτηση του ευρώ από την ΔΝΤ για να μπορέσει με την πώληση του ευρώ που συνιστά στους πελάτες της, να καλύψει μέρος από τις ζημιές που έπαθε το 2009 λόγω της κακής τοποθέτησης των κεφαλαίων.

Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΕΕ και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι είναι ικανή να λύσει τα οικονομικά προβλήματα των χωρών - μελών με μια σωστή οικονομική ενδοκοινοτική γραμμή. Την άλλη εβδομάδα θα πεισθούν οι επίτροποι στην Αθήνα και θα αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα και όχι την έμμεση πληροφόρηση και παραπληροφόρηση.

Η ΕΕ έχει ικανότατα μέλη.

Αυτό είναι το νόημα της ΕΕ αγαπητή κα Μπατζόγλου και κε Χοεγγες.

Η Ευρώπη είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Ευρώπη.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Μετά φιλικών χαιρετισμών

Dr Ing Jannis Stefanakis