Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες κατά των γιατρών

“Bροχή” οι καταγγελίες στον εισαγγελέα και τα Μέσα Ενημέρωσης


Όσο πληθαίνουν οι καταγγελίες σε βάρος γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου τόσο αυξάνεται ο αριθμός των προκαταρκτικών ερευνών που διατάσσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου σε μία προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το «θολό» τοπίο που επικρατεί στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Κρήτης. Ο ίδιος εμφανίζεται εξαιρετικά δυσαρεστημένος από τα όσα καταγγέλλονται και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση όλων των υποθέσεων. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ενδεχομένως ζητήσει να διερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και η οικονομική κατάσταση των καταγγελλόμενων γιατρών (κινητή και ακίνητη περιουσία).

Η τελευταία προκαταρκτική (η τρίτη μέσα σε λίγες ημέρες) διατάχθηκε χθες μετά από καταγγελίες για παθητική δωροδοκία γιατρού.

Εντωμεταξύ στη φάση της ολοκλήρωσης της βρίσκεται η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που είχε διατάξει ο εισαγγελέας με αφορμή την καταγγελία ότι γιατρός που δεν ασκεί κλινικό έργο στο νοσοκομείο, προχώρησε παράνομα σε χειρουργείο μέσα στο νοσοκομείο. Η Ασφάλεια Ηρακλείου αναμένεται να διαβιβάσει τις επόμενες ημέρες την επίμαχη δικογραφία καθώς εκκρεμεί η κατάθεση ενός γιατρού.

Τη Δευτέρα εξάλλου με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Νίκο Μαρκάκη θα συναντηθεί ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Οδυσσέας Ζώρας, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και νέα «επίσκεψη» του εισαγγελέα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Το κλίμα πάντως μέσα στο ίδρυμα είναι έκρυθμο και όπως όλα δείχνουν οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες δεν θα σταματήσουν εδώ. Εντός των ημερών αναμένεται να συγκροτηθεί επιτροπή από συνδικαλιστές και βουλευτές του νομού προκειμένου ταξιδέψουν στην Αθήνα και να συναντηθούν με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με σκοπό να την ενημερώσουν για όλα όσα συμβαίνουν με τις δραστηριότητες των πανεπιστημιακών γιατρών.