Σε απεργία προχωρούν τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί και στο Ηράκλειο, ωστόσο όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή τους, θα καλύπτουν κανονικά εμβολιασμούς και περιστατικά της νέας γρίπης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: “Η ΕΓΕΣΥΝΗ αναγνωρίζει τα θετικά σημεία στο διάλογο με την υπουργό και την υφυπουργό Υγείας και τις σημαντικές υποσχέσεις που δόθηκαν για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου τόσο σε επίπεδο αποδοχών όσο και σε επίπεδο αναβάθμισης του ΕΣΥ που έχει εξαγγελθεί.

Παρ’ όλα αυτά επειδή υπάρχουν ασάφειες ως προς την εφαρμογή των υποσχέσεων, δεν υπάρχει πλάνο για το εφημεριακό του τελευταίου τριμήνου στο σύνολο του με έμφαση στους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, και επίσης τα περιθώρια επίλυσης του θέματος έχουν «στενέψει» απελπιστικά (έως 10 Δεκεμβρίου) συντασσόμαστε υπέρ της κινητοποίησης της 30ης Νοεμβρίου και προτρέπουμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν ηχηρό μήνυμα προς το υπουργείο με την ενεργό συμμετοχή τους.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα καλύπτονται κανονικά τα περιστατικά που σχετίζονται με τη νέα γρίπη: εμβολιασμοί, εξέταση και αντιμετώπιση περιπτώσεων νέας γρίπης”.