Τον «εφευρέτη της Funk» και μουσικό του «Θρύλου» James Brown, Pee Wee Ellis, παρουσιάζει απόψε και αύριο στις 10.30 το Τεχνόπολις σε συνεργασία με το Half Note Jazz Club των Αθηνών.

Οι φίλοι της μουσικής στην πόλη μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν «τον άνθρωπο του θρυλικού James Brown», ένα εξαιρετικό μουσικό που έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην παγκόσμια Jazz Funk σκηνή, τον μοναδικό Pee Wee Ellis και το συγκρότημα του.

Εφευρέτης της Funk

Ο Pee Wee Ellis Bobby γεννήθηκε για να παίζει μουσική. Είναι «ο άνθρωπος που έχει εφεύρει την funk», όπως τον αποκάλεσαν.

Το 1965 γνώρισε τον James Brown, συνεργάστηκαν και σύντομα έγραψε το πρώτο μεγάλο Funk Hit, το Cold Sweat, ενώ ακολούθησαν άλλα 26 κομμάτια που καθόρισαν αυτό που σήμερα ονομάζουμε Funk. H επίδραση του Pee Wee στην μουσική ήταν τεράστια οδηγώντας κατευθείαν στους George Clinton, Sly Stone και έμμεσα στον Miles Davis των 70’s.

Σαξοφωνίστας και ενορχηστρωτής του James Brown στα sixties – ένα από τα πιο βασικά μέλη της θρυλικής μπάντας του «Πατέρα της Σόουλ- και στενός συνεργάτης του Van Morrison στα eighties, ο Pee Wee είναι ένας από τους πιο αυθεντικούς τζάζμεν και σόουλμεν που μπορεί να συναντήσει κανείς.

Πάντα στην πρώτη γραμμή, “έφτιαξε” ξανά τους J.B. Horns στα nineties, με τον Maceo Parker και τον Fred Wesley, κάνοντας πραγματικά acid την χορευτική τζαζ σκηνή. Ο Pee Wee, έχει επίσης συνεργαστεί και με πολλούς άλλους μεγάλους καλλιτέχνες .

Κρατήσεις τραπεζιών στα τηλέφωνα 2810 823813 και 2810 821400. Περισσότερες πληροφορίες και στο www.texnopolispark.gr