Εικαστική έκθεση με τίτλο «Τέχνης Πετάγματα» διοργανώνει η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού Δήμου Ρεθύμνης στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων 2010.

Στόχος του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, το οποίο πρωτοστατεί στην προσπάθεια προώθησης οικολογικής συνείδησης μέσα από όλες τις εκδηλώσεις του, είναι να περάσει μηνύματα για το περιβάλλον στο ευρύ κοινό και ιδιαίτερα στους νέους.

Όσοι εικαστικοί καλλιτέχνες, εγγεγραμμένοι στο εικαστικό επιμελητήριο, απ’ όλη την Κρήτη επιθυμούν να λάβουν μέρος στην παραπάνω έκθεση, παρακαλούνται όπως κατασκευάσουν «χαρταετό» από ανακυκλώσιμα υλικά, ανθεκτικά στις εξωτερικές καιρικές συνθήκες.

Τα έργα αυτά, μετά από μία τιμητική τελετή εγκαινίων, θα αποτελέσουν κύριο θέμα στον εικαστικό προσανατολισμό της πόλης του Ρεθύμνου για όλη τη διάρκεια των απόκρεω από 24 Ιανουαρίου έως και 16 Φεβρουαρίου 2010. Οι δε καλλιτέχνες θα παραλάβουν κατάλογο, που θα περιέχει το έργο τους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο Γραφείο Πολιτισμού, Αρκαδίου 50, 741 00 Ρέθυμνο, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου με φάκελο που θα περιέχει CD με:

Βιογραφικό σημείωμα.

Διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας και e-mail.

Φωτογραφία του έργου σε μεγάλη ανάλυση, resolution 300 φωτογρ. GPA ή TIF μέγεθος 20Χ20.

Ένα μικρό κείμενο, 50 - 100 λέξεων, για το έργο.

Τίτλος έργου, διαστάσεις, βάρος και υλικά.

Ειδικοί όροι:

Τα έργα θα πρέπει να βρίσκονται στο Ρέθυμνο το αργότερο μέχρι 15 Ιανουαρίου 2010, με ευθύνη των συμμετεχόντων για τη μεταφορά τους.

Είναι προϋπόθεση η παράθεση του οικολογικού δημιουργικού σκεπτικού του καλλιτέχνη, με την αποκλειστική χρήση ανακυκλώσιμων υλικών ή επαναχρησιμοποίησιμων υλικών ή εν γένει υλικών φιλικών προς το περιβάλλον.

Παρακαλούμε να ληφθεί υπ΄ όψιν ότι τα έργα θα παραμείνουν σε εξωτερικούς χώρους και ο διοργανωτής δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν φθορά των έργων.

Τηλέφωνο επικοινωνίας – πληροφορίες:

6976 955 084, e-mail: [email protected]