Mπορεί να μην έχουμε διανύσει παρά 7 μόνο αγωνιστικές στο 10ο όμιλο του περιφερειακού πρωταθλήματος, ωστόσο μπορεί από τώρα κάλλιστα να ειπωθεί ότι ο Ρούβας έχει βάλει τα θεμέλια για να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης.

Στην πρώτη της παρουσίας στην κατηγορία, η ομάδα της Γέργερης παραμένει αήττητη και φιγουράρει στη 2η θέση της κατάταξης. Το σπουδαιότερο όλων όμως είναι το γεγονός ότι διατηρεί ένα στοιχείο που είχε πέρυσι και την οδήγησε στην άνετη κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΗ. Την νοοτροπία του νικητή που φάνηκε και στο προχθεσινό ντέρμπι με το Γιούχτα στο οποίο κατάφερε να πάρει τη νίκη ανατρέποντας το εις βάρος της σκορ. Η επιδίωξη της εικόνας μιας ομάδας που παραπέμπει σε... χειροκροτήματα έχει ήδη επιτευχθεί. Ο τεχνικός του Ρούβα Αντώνης Καλογεράκης υπογραμμίζει σχετικά:

“Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος είχα πει ότι ο φετινός βασικός μας στόχος είναι να μπορέσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου να καθιερωθούμε στην κατηγορία. Αυτό το έχουμε ήδη πετύχει, έχοντας αποσπάσει τη συμπάθεια των φιλάθλων για την παρουσία μας τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Κερδίσαμε το στοίχημα που είχαμε βάλει για το ότι η ομάδα παρά το γεγονός ότι είναι καινούρια διαγράφει πρωταγωνιστική παρουσία”.

Όσο για τη συνέχεια και το κατά πόσο η ομάδα μπορεί να θέσει υψηλότερους στόχους κι από τη …δεύτερη θέση ο νεαρός προπονητής ξεκαθαρίζει ότι αυτό έχει να κάνει και με τις διοικητικές αποφάσεις και τη χάραξη της πολιτικής που θα εφαρμοστεί τους επόμενους μήνες.

“Θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο γίνεται πιο ψηλά. Έχω όνειρα. Αν θα μας παρουσιαστεί η ευκαιρία για να κάνουμε το θαύμα θα προσπαθήσουμε να την αξιοποιήσουμε. Είναι πολύ βασικό ότι ο Ρούβας… διψάει. Υπάρχει το κίνητρο της διάκρισης. Έχω παίκτες που θέλουν να κάνουν την υπέρβαση και πιστεύουν σ’ αυτή. Από κει και πέρα όμως είναι και θέμα διοίκησης για το πόσο μεγάλος θα είναι ο στόχος που θα κυνηγήσουμε. Με δύο -τρεις προσθαφαιρέσεις τον ερχόμενο Ιανουάριο που θα μας επιτρέψουν να βελτιώσουμε ορισμένες αδυναμίες μας τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Αν τότε δοθεί το “πράσινο φως” τότε θα πάμε για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Εγώ νιώθω έτοιμος για να ξεκινήσουμε μια τέτοια προσπάθεια”.

Το σίγουρο είναι ότι ανεξάρτητα με το που θα βρει το τέλος της φετινής χρονιάς το Ρούβα μπαίνουν ήδη τα θεμέλια για τη δημιουργία μιας ομάδας που θέτει σαν μακροπρόθεσμο στόχο τη Γ’ Εθνική.

“Χτίζουμε μια ομάδα που αρνείται να χάσει. Μισεί την ήττα, και έχει μπολιαστεί με τη νοοτροπία του νικητή. Ταυτόχρονα έχει τη “μαγκιά” να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Τώρα βάζουμε τα θεμέλια για να κάνουμε μια πορεία που σε βάθος χρόνου θα καταλήξει στην άνοδο μας σε επαγγελματική κατηγορία”.

Η αύξηση των προσδοκιών περνάει βέβαια και από συνολική βελτίωση του επιπέδου της ομάδας και αντανακλά όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο. Ο Αντώνης Καλογεράκης υπογραμμίζει σχετικά:

“Χρειάζεται να βελτιωθούμε σε οργανωτικό επίπεδο. Να υπάρξουν περισσότεροι άνθρωποι που θα ασχολούνται με την ομάδα. Ο πρόεδρος και τρεις-τέσσερις άνθρωποι ακόμα δεν φτάνουν. Πρέπει να προστεθούν κι άλλα άτομα”.