Tη διατήρηση του χαρακτήρα που δείχνει η ομάδα με τη συμπλήρωση του ενός τρίτου της διοργάνωσης αλλά και την αποφυγή των κόκκινων καρτών που μεταφράζονται σε βαθμολογικό κόστος, θα επιδιώξει στη συνέχεια του πρωταθλήματος ο Εργοτέλης.

Ο αγώνας απέναντι στον Ατρόμητο έφερε για τρίτη φορά φέτος στο προσκήνιο τον στιβαρό αγωνιστικό χαρακτήρα που παρουσιάζει η ομάδα όταν βρίσκεται να παίζει με παίκτη λιγότερο. Ο Εργοτέλης, όπως και στις συναντήσεις που προηγήθηκαν απέναντι σε Λεβαδειακό και Άρη έδειξε ανακλαστικά ομάδας που μπορεί πράγματι να κυνηγήσει υψηλούς στόχους αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το αριθμητικό του μειονέκτημα. Το γεγονός μάλιστα ότι και στις τρεις περιπτώσεις που η Κρητική ομάδα τέλειωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, οι αποβολές σημειώθηκαν νωρίς κάνει την ικανοποίηση μεγαλύτερη. Απέναντι στον Λεβαδειακό ο Σασιασβίλι αποβλήθηκε στο 59ʼ κι όμως η ομάδα κατάφερε να «γυρίσει» το ματς από 0-2 σε 2-2. Στο παιχνίδι με τον Άρη ο Φραγκουλάκης είδε την κόκκινη κάρτα στο 57ʼ κι όμως η ομάδα «κράτησε» στη συνέχεια, όπως και προχθές μετά την αποβολή του Λεάλ στο 55ο λεπτό του αγώνα με τον Ατρόμητο. «Η ομάδα δείχνει συνοχή και σωστή νοοτροπία. Παράλληλα φαίνεται ότι έχει αποκτήσει μια φυσιογνωμία που της επιτρέπει να τα καταφέρνει όσο δύσκολη κι αν είναι η αποστολή της. Αυτό πιστεύω ότι θα διατηρηθεί και στη συνέχεια» τονίζει το μέλος του Δ.Σ. και παλιός πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Σουλτάτος ο οποίος παράλληλα δηλώνει την αισιοδοξία του για την παρουσία του Εργοτέλη στα υπόλοιπα δύο τρίτα της διοργάνωσης. «Η ομάδα έχει τις προδιαγραφές να παίξει ακόμα καλύτερα. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η έως τώρα συγκομιδή βαθμών μας αδικεί καθώς δεν αποτυπώνει την ποιότητα και τις δυνατότητες του Εργοτέλη» επισημαίνει ο κ. Σουλτάτος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι τοποθετήσεις του Γενικού Αρχηγού της ομάδας Σταύρου Λαμπράκη.

«Η ομάδα δείχνει ότι έχει ψυχή. Κανείς δεν μπορεί να μας κερδίσει εύκολα. Πρέπει να ματώσει για να τα καταφέρει». Από την άλλη πλευρά υπάρχει βέβαια και το αγωνιστικό κόστος που συνεπάγονται οι τρεις αποβολές στο πρωτάθλημα. Στην ομάδα υπάρχει προβληματισμός για την αυξανόμενη συχνότητα αποβολών που παρατηρείται στις 10 πρώτες αγωνιστικές. «Μας προβληματίζει αυτό το γεγονός. Θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στη διάρκεια του αγώνα και να αποφεύγουμε τέτοια εξέλιξη στο παιχνίδι. Χθες (προχθές) αλλά και στα προηγούμενα παιχνίδια αναγκάστηκαν οι δέκα παίκτες που παρέμειναν στο γήπεδο να παίξουν για έντεκα» αναφέρει ο Σταύρος Λαμπράκης.

Περισσότερη προσοχή στο θέμα των καρτών συστήνει και ο τερματοφύλακας της ομάδας Σήφης Δασκαλάκης με δηλώσεις που έκανε στο επίσημο site της ΠΑΕ. «Θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να δεχόμαστε λιγότερες κάρτες. Τουλάχιστον, το θετικό για εμάς είναι ότι για τρίτο παιχνίδι μείναμε από νωρίς με δέκα παίκτες, αλλά δεν χάσαμε» είπε ο 27χρονος ποδοσφαιριστής αναφερόμενος στην τρίτη φετινή αποβολή του Εργοτέλη. Αναφερόμενος στην παρουσία της ομάδας του στις 10 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος ο Δασκαλάκης επεσήμανε: «Συμπληρώσαμε το 1/3 του πρωταθλήματος και μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κάνει επιτυχημένο ξεκίνημα. Και μόνο το γεγονός ότι έχουμε ηττηθεί μόνο από τους πρωτοπόρους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό είναι θετικό. Από τους πρωταρχικούς μας στόχους ήταν να ξεκινήσουμε - σε αντίθεση με πέρσι - να νικάμε στην έδρα μας αντιπάλους με την ίδια ή και χαμηλότερη δυναμική. Έχουμε θέσει ένα στόχο όλοι μαζί στον Εργοτέλη, που είναι να καταλάβουμε μια θέση καλύτερη από την 9η που τερματίσαμε πέρσι. Μόνο εφόσον επιτευχθεί ο στόχος μας θα είμαι ικανοποιημένος στη λήξη της περιόδου».