Το έργο του Federico Garcia Lorca “Ο έρωτας του Δον Περλιμπλιν και της Μπελίσα στον κήπο τους” θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ. Η παράσταση θα δοθεί απόψε στις 9, στο Κηποθέατρο “Μάνος Χατζιδάκις” και εντάσσεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2003”.

Το ίδιο έργο παρουσιάστηκε τον Ιούνιο στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση που δέχθηκε η ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ από το πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, ενώ είχαν προηγηθεί παραστάσεις στο θέατρο “ΑΛΕΚΤΟΝ” στην Αθήνα. Επίσης, στην πρόσφατη επίσκεψη της ΟΜΜΑ στην Κολομβία, παρουσιάστηκε το έργο στο γνωστό θέατρο “Βαρασάντας”.

Η ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ιδρύθηκε το 1991. Η ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ είναι επαγγελματική θεατρική ομάδα από την Αθήνα που δραστηριοποιείται στον χώρο του θεάτρου από το 1991 και στο θέατρο δρόμου από το 1993. Εχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ως ομάδα έχει βραβευτεί δύο φορές για την παράσταση “Μαρτύρημα” με το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης παράστασης και σκηνοθεσίας του Αντώνη Διαμαντή, τον Ιούλιο του 2001 στη Ρωσία και τον Ιανουάριο του 2002 στη Τεχεράνη. Ο τρόπος δουλειάς της ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, βασίζεται πάνω στον αυτοσχεδιασμό καθώς και στην συχνή εξάσκηση και εκπαίδευση του ηθοποιού πάνω στα εκφραστικά του μέσα.

Στην παράσταση η ιστορία λαμβάνει χώρα ανάμεσα στα ερείπια ενός οχυρού. Οι ηθοποιοί είναι οι τελευταίοι επαναστάτες του Ισπανικού εμφύλιου πολέμου, που έχουν αρνηθεί να παραδώουν τα όπλα τους. Παρουσιάζουν το έργο προς τιμή του Λόρκα, που σκοτώθηκε από τους φασίστες στις 19 Αυγούστου 1936. Κατά τη διάρκεια του έργου μιλούν για την επανάσταση και τραγουδούν ισπανικά λαϊκά τραγούδια, που έχουν διασκευαστεί από τον ίδιο τον Λόρκα. Νομίζουν ότι μέσα από το θέατρο και τις λέξεις του συγγραφέα, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να κρατήσουν δυνατό το πνεύμα της επανάστασης ενάντια στον φασισμό.

Η παράσταση ειναι αφιερωμένη στην μνήμη του μεγάλου ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Η ζωή και το έργο του μας έχει υποδείξει την ουσιαστική στάση ενός καλλιτέχνη απέναντι στη ζωή και την κοινωνία. Το θέατρο για μας είναι μια πάλη ενάντια στην ΑΜΝΗΣΙΑ...

Οι συντελεστές της παράστασης είναι: Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Αντώνης Διαμαντής, Μετάφραση: Κατερίνα Πλατάκη, Σκηνικά-κοστούμια: Νίκος Κόνιαρης, Μουσική διδασκαλία: Κατερίνα Ανδρουλάκη.

Παίζουν: Αντώνης Διαμαντής (Περλιμπλίν), Κώστας Ζαϊμάκης-Αντρέας Κωνσταντίνου (Ντουέντε), Ειρήνη Κουτσάκη (Μαρκόλφα), Μαρία Παντερή (Μητέρα), Μαρία Σαριτσάμη (Μπελίσα) και ο Βαγγέλης Λιοδάκης.

Η τιμή των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ και 8 ευρώ, φοιτητικό-νεανικό.