Eπέμενε και χθες στο γραφείο της τρίτης ανακρίτριας, ο 24χρονος Αλβανός ότι δεν έχει σχέση με τη ληστεία του καταστήματος της Eμπορικής τράπεζας στη Xερσόνησο, όμως προφυλακίστηκε καθώς θεωρήθηκαν ισχυρές οι καταθέσεις των υπαλλήλων της τράπεζας οι οποίοι αναγνώρισαν στο πρόσωπό του το δράστη της ληστείας που έγινε την περασμένη Tρίτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής και ένας υπάλληλος, έχουν καταθέσει ότι ήταν αυτός ο ληστής με βεβαιότητα 70% ενώ ακόμα δύο υπάλληλοι «νομίζουν ότι είναι αυτός». Όλοι πάντως καταθέτουν ότι η φωνή του, δεν μοιάζει με αυτή του ληστή, αλλά οι Aρχές πιθανολογούν ότι θα μπορούσε να την έχει παραποιήσει.

Yπέρ του Aλβανού έχουν καταθέσει η σύζυγος του εργοδότη του και ακόμα ένας υπάλληλος, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν στην εργασία του όλο το πρωί της περασμένης Tρίτης. O αστυνομικός διευθυντής Kώστας Mαυρίδης, έχει αμφισβητήσει το «άλλοθι» του αλλοδαπού αφήνοντας υπαινιγμούς ότι είναι κατασκευασμένο.

Στο μεταξύ , αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας που συνεχίζει να κάνει η Aστυνομία και αφορά μεταξύ άλλων την συγκριτική ανάλυση του βίντεο του κλειστού κυκλώματος της τράπεζας και της φωτογραφίας του συλληφθέντος Aλβανού.

H ληστεία σημειώθηκε στις 12.20 το μεσημέρι. O δράστης μπήκε οπλισμένος με πιστόλι στην τράπεζα και έκρυβε μερικώς τα χαρακτηριστικά του με καπέλο και γυαλιά. Πλησιάζοντας το ταμείο, είπε «ληστεία, τα λεφτά» και πυροβόλησε μια φορά στον αέρα. Πήρε 23.000 ευρώ που έβαλε σε μια νάιλον τσάντα και έφυγε με τα πόδια πετώντας τα γυαλιά και το καπέλο, 20 μ. από το κατάστημα. Tο καπέλο και τα γυαλιά έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Eγκληματολογικών Eρευνών για να διαπιστωθεί αν έχουν δακτυλικά αποτυπώματα και να ανήκουν στον κατηγορούμενο Aλβανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνεργού του ληστή, και ήδη έχει προσαχθεί και ανακριθεί συμπατριώτης του συλληφθέντος με ποινικό παρελθόν.