Γκέκας και... μπαράζ...

H EΘΝΙΚΗ ΝΙΚΗΣΕ 5-2 ΤΗ ΛΕΤΟΝΙΑ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΝΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ


Σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε προσωπική «μάχη» ανάμεσα στον Φάνη Γκέκα και τον Μάρις Βερπακόφσκις η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου επικράτησε με 5-2 επί της Λετονίας το Σάββατο το βράδυ στο άδειο ΟΑΚΑ και «αγκάλιασε»την δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ για το Μουντιάλ.

Οι δυο παίκτες είχαν πολλά κέφια με τον Γκέκα να πετυχαίνει…καρέ τερμάτων και τον Βερπακόφσκις να σκοράρει δυο φορές κατά της Ελληνικής ομάδας. Το τρίο των πρωταγωνιστών αυτής της αναμέτρησης συμπλήρωσε ο Γιώργος Σαμαράς με το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε και την πολύ καλή του παρουσία. Η Εθνική μας ομάδα τα χρειάστηκε στο πρώτο μέρος όπου πιάστηκε στον ύπνο από τον Βερπακόφσκις και την παρέα του.

Παρότι προηγήθηκε στο σκορ πήγε στα αποδυτήρια με την πλάτη στον τοίχο (1-2). Ευτυχώς συνήλθε γρήγορα στην επανάληψη και έχοντας και τηνβοήθεια του Νορβηγού διαιτητή στη φάση του πέναλτι κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και με πρωταγωνιστή τον Γκεκα να πάρει την πολύτιμη νίκη. Ο Ρεχάγκελ για μια ακόμα φορά προκάλεσε με τις αρχικές του επιλογές αφού παρέταξε μια ομάδα με πολλούς παίκτες που δεν αγωνίζονται στις ομάδες τους και είναι ανέτοιμοι (Τζιόλης, Μόρας, Παπασταθόπουλος κ.α) η Ελληνική ομάδα βρήκε ρυθμό μόνο στο βʼ ημίχρονο με τις αλλαγές που έγιναν και την εξαιρετική παρουσία του Φάνη Γκέκα ο οποίος τα έκανε όλα. Σε αυτό το διάστημα λειτούργησε καλύτερα και η άμυνα που κατάφερε να περιορίσει τον Βερπακόφσκις ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο ήταν μια ομάδα μόνος του αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε τρομερή φόρμα. Το τελικό αποτέλεσμα πάντως δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις για το ποια ομάδα ήταν καλύτερη. Πλέον αυτό που απομένει είναι η Εθνική μας να κάνει το καθήκον της και στο παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στο Λουξεμβούργο και να περιμένει ένα «θαύμα»από το Ισραήλ στην Ελβετία.

Κακή επιλογή

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η εικόνα του άδειου ΟΑΚΑ.

Ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΕΠΟ της οποίας η απόφαση να ορίσει ως έδρα το Ολυμπιακό Στάδιο αντί του Παγκρητίου αποδείχθηκε λανθασμένη.



Χωρίς Σαμαρά

Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το παιχνίδι της Τετάρτης με το Λουξεμβούργο, ξεκίνησε χθες με μία προπόνηση το πρωί.

Ο Ότο Ρεχάγκελ θα έχει στην διάθεση του τους Κυργιάκο και Αβραάμ Παπαδόπουλο που εξέτισαν τις ποινές τους.Αντίθετα απών θα είναι ο Σαμαράς που συμπλήρωσε κάρτες.

Στις εγκαταστάσεις της ΕΠΟ στον Αγιο Κοσμά στις 6μ.μ. κι όχι στο ΟΑΚΑ όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένη, θα πραγματοποιηθεί η προπόνηση της Εθνικής Ομάδας Ανδρών σήμερα.