Του Θάνου Περβολαράκη

Αποτέφρωση αντί ταφή για Ρεθυμνιώτη δικηγόρο

Κατά την επιθυμία του


Ένας από τους πρώτους Κρητικούς που αποτεφρώνονται είναι ο 77χρονος Ρεθυμνιώτης δικηγόρος Λεωνίδας Μακρής ο οποίος πέθανε πριν λίγες ημέρες σε τροχαίο δυστύχημα στο κέντρο του Ρεθύμνου.

Ο 77χρονος νομικός είχε εκφράσει την επιθυμία του αυτή όσο ζούσε στους στενούς συγγενείς του, οι οποίοι και μετεφεραν τη σορό του στη Βουλγαρία, όπου έγινε η διαδικασία της αποτέφρωσης, σύμφωνα με την επιθυμία του θανόντος.

Συγγενής του ανέφερε στην «Π» στη διάρκεια χθεσινής τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, «Την Τρίτη το πρωί θα βρίσκεται πίσω η τέφρα , την οποία συνοδεύουν τα ανίψια του. Θα τοποθετηθεί όπως ήταν η επιθυμία του στον οικογενειακό τάφο στα Σελιά Ρεθύμνου».

Το κόστος όπως μας είπε η ίδια γι αυτή τη διαδικασία ανήρθε στα εφτά χιλιάδες ευρώ. «Απευθυνθήκαμε σε γραφείο τελετών στο Ρέθυμνο προκειμένου να γίνει η μεταφορά στη Βουλγαρία, καθώς στη χώρα μας δεν γίνεται ακόμη κάτι τέτοιο»

Ο Λεωνίδας Μακρής υπέκυψε στα τραύματά του τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης δυο ώρες ύστερα από τον τραυματισμό του σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο 77χρονος δικηγόρος στις 10.30 το βράδυ της Πέμπτης ενώ διέσχιζε κάθετα την οδό Κονδυλάκη, παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο (κλούβα) το οποίο οδηγούσε ένας 79χρονος άνδρας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά και σαράντα πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα να υποκύψει στα τραύματα του.