Συνεχίστηκε η “μάχη” των εντυπώσεων στο ταμπλό του Χ.Α. που σε συνδυασμό με το θετικό κλίμα των Ευρωπαϊκών Αγορών έδωσαν στην πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας εικόνα διευρυμένου ενδιαφέροντος.

Τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια αγνόησαν την αργία στην Wall Street και με αφορμή τα πιθανολογούμενα deals έδειξαν διαθέσεις να κινηθούν σημαντικά ψηλότερα.

Έτσι η πρόταση της Kraft για την εξαγορά της Cadbury έναντι 16,7 δισ. δολαρίων, οι ανεπίσημες προτάσεις προς την Deutsche Telecom για την εξαγορά της θυγατρικής της στη Μ. Βρετανία T-Mobile έναντι 4 δισ. λιρών που κατέθεσαν οι Vodafone Group και Telefonica όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times και η προσφορά στην οποία προέβη η HSBC Holdings για τις δραστηριότητες private banking της ING, η οποία εκτιμάται μεγαλύτερη από 1 δισ. λίρες, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου., έτυχαν θετικής υποδοχής από την επενδυτική κοινότητα.

Την ίδια ώρα στην Σοφοκλέους συνεχίζεται η “εκκωφαντική απουσία” εγχώριων ειδήσεων, αλλά και η προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος που δίνει την πρωτοκαθεδρία ενδιαφέροντος στον κλάδο των Μέσων Ενημέρωσης. Είναι ενδεικτικό ότι ο κλαδικός τους δείκτης συμπλήρωσε τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με αθροιστικά κέρδη 81,17%, ενώ έδειξαν να επιστρέφουν οι αγοραστές και στον Τραπεζικό κλάδο με εμφανώς (όμως) μειωμένες συναλλαγές.

Αξίζει να σημειωθεί η σημαντική υποχώρηση της αξίας συναλλαγών στους τίτλους του 20αρη που διαμορφώθηκε περίπου στο 72% του συνολικού τζίρου, ενώ στις κεφαλαιοποιήσεις του Χ.Α. και μετά την πρώτη θέση όπου η Εθνική παραμένει μακράν (13,84 δισ), οι υπόλοιπες θέσεις παίζονται με διαφορές “βραχείας κεφαλής”. Coca-Cola (5,71 δισ), ΟΤΕ (5,59 δισ), ΟΠΑΠ (5,51 δισ), Eurobank (5,39 δισ)