Μέτρα για τα αδέσποτα σχεδιάζει να πάρει το αμέσως επόμενο διάστημα ο δήμος Ηρακλείου, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Μανόλης Αλεξάκης, με την υπεύθυνη σε διοικητικά θέματα του Δήμου, κ. Ντίνα Βοργιά, και εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων. Στη συνάντηση με θέμα «Παρεμβάσεις Σχεδιασμός και Προγραμματισμός Δράσεων του Δήμου Ηρακλείου σε Θέματα Ανάπτυξης της Ζωοφιλίας στην πόλη μας» παρευρέθηκαν από τη «Ζωόφιλη Δράση» η κ. Ελένη Ανδρουλάκη, από το «animal welfare» η κ. Κορέντσα Βλαστού και από τη «Ζωφόρο» η κ . κ. Μαρία Λατσούδη και Μαρία Χουστουλάκη.

Τα στελέχη του δήμου ανέλυσαν το πρόγραμμα αποπεράτωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων και ο κ. Αλεξάκης υπεσχέθη ότι εντός Σεπτεμβρίου θα έχει ηλεκτροδοτηθεί ο χώρος και ότι η μισή από την προβλεπόμενη υποδομή του χώρου θα παραδοθεί εντός Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται έως 40 ζώα .

Αποφασίστηκαν, επίσης, η αγορά άμεσα, 500 λουριών για τα σκυλιά που κυκλοφορούν στους δρόμους και όσα θα αφήνονται μετά από στείρωση και αποπαρασίτωση τους στο καταφύγιο, η άμεση αγορά microcheaps για τα ζώα που απελευθερώνονται και υιοθετούνται από το καταφύγιο, η εκτύπωση φυλλαδίων με μηνύματα που θα διανεμηθούν με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΗ για ενημέρωση των πολιτών και εκτύπωση φυλλαδίων για υποχρεώσεις ιδιοκτητών ζώων, που θα διατίθενται από τους κτηνιάτρους και τα pet shops. Ακόμα, αποφασίστηκαν η καθιέρωση Ημερών γιορτής ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ στο κέντρο του Ηρακλείου, κάθε 2 μήνες, με συμμετοχή και των φιλόζωων, η οργάνωση λαχειοφόρου αγοράς με δώρα από χορηγούς του Δήμου, προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για αγορά ενός αυτοκινήτου μεταφοράς ζώων στο Δημοτικό καταφύγιο, η συνεργασία του Δήμου με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση για διοχέτευση στα Δημοτικά σχολεία έντυπου υλικού, ειδικά σχεδιασμένου για παιδιά, η προώθηση spots στις οθόνες που βρίσκονται μέσα στα λεωφορεία, η εκτύπωση μεγάλων αφισών ενημέρωσης με μηνύματα εύληπτα , για τα διαφημιστικά stands των δρόμων, η συνδιοργάνωση του event για την Ημέρα των Ζώων στο κέντρο της πόλης και η ημοσιοποίηση και promotion TOY NEOY SITE υιοθεσιών με φωτογραφίες των υγιών-φιλικών-στειρωμένων Ζώων του ΚΑΤΑΦΥΓΊΟΥ , μέσω του http://

www.heraklion.gr/city/looseanimals μέσα από τον διαδυκτιακό χώρο του Δήμου Ηρακλείου.

Συζητήθηκε επίσης η προοπτική τοποθέτησης καλοφτιαγμένων μεγάλων ειδικών δοχείων για να πίνουν νερό τα ζώα σε χώρους που δεν θα ενοχλούν τους πολίτες, η διοργάνωση ημερίδων ενημέρωσης με συμμετοχή επωνύμων εισηγητών, tv spots και διάφορα άλλα θέματα.