Ο 2ος Διαγωνισμός Κρητικής Παραδοσιακής Κουζίνας που διοργάνωσε ο Δήμος Τυμπακίου, έγινε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στον Κόκκινο Πύργο.

Σαράντα πέντε διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν με ογδόντα δύο πιάτα συνολικά και η παρουσίαση έγινε από τη γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού ο δήμαρχος κ. Αντώνης Χαραλαμπάκης καλωσόρισε τον κόσμο, ενώ όπως τόνισε, η κρητική κουζίνα σταθερά γίνεται παγκόσμιο πρότυπο διατροφής.

Η διαδικασία του διαγωνισμού κράτησε περίπου τρεις ώρες με τους διαγωνιζόμενους να «περνούν από κόσκινο», από την κριτική επιτροπή που απαρτιζόταν από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και ένα μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης. Παράλληλα οι διαγωνιζόμενες είχαν και μια συνομιλία με την κυρία Νικολάου σχετικά με το φαγητό που παρουσίαζαν, ενώ εξαιρετικά ενδιαφέρουσα «παρένθεση», ήταν η «ξενάγηση» στον κόσμο του κρασιού από την οινολόγο του Κτήματος Ζαχαριουδάκη κυρία Άννα Άγα.

Οι νικητές που αναδείχθηκαν από το Διαγωνισμό ήταν έξι και βραβεύτηκαν από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης με απονομή μεταλλίων, αλλά και από το δήμαρχο Τυμπακίου, με δώρα και βραβεία.

Το πρώτο βραβείο απέσπασε ο Συνεταιρισμός Καμαρών που διαγωνίστηκε με το φαγητό «κοιλιά με ρεβύθια». Το δεύτερο βραβείο απέσπασε η κυρία Ευαγγελία Λενακάκη στην κατηγορία γλυκού με την μουσταλευριά. Το τρίτο βραβείο απέσπασε η κυρία Ελένη Ξυρουδάκη με το τσιγαριαστό κρέας. Το τέταρτο βραβείο απέσπασε η κυρία Σοφία Γαργεράκη με τις χοιρομυλόπιτες. Το πέμπτο βραβείο απέσπασε η κυρία Ειρήνη Σταματάκη με τα κιμαδοπιτάκια και το έκτο βραβείο απέσπασε η κυρία Κατερίνα Στρατιδάκη με τις σαρικόπιτες.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τη βράβευση των νικητών ο κόσμος είχε την ευκαιρία να διασκεδάσει και να χορέψει με το κρητικό συγκρότημα του Μανόλη Σταθωράκη και τους Γιώργο και Κυριάκο Θεοδωράκη.