Του Θάνου Περβολαράκη

“Με κτυπούσε με το ρόπαλο μπροστά στον κόσμο που έβλεπε”

ΣΟΚ από την περιγραφή του φοιτητή που του έκοψαν το αυτί για την προτεραιότητα στο δρόμο


Σοκάρουν η περιγραφή και οι φωτογραφίες του 20χρονου Ηρακλειώτη φοιτητή Μ.Κ ο οποίος δέχτηκε επίθεση πριν από λίγες ημέρες από έναν εξαγριωμένο - χωρίς λόγο - 30χρονο που του έκοψε το αριστερό αυτί χρησιμοποιώντας ρόπαλο που είχε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του.

Ο νεαρός Ηρακλειώτης που βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη για σπουδές μίλησε στην «Π» για την περιπέτεια της υγείας του και για το πώς ακριβώς σημειώθηκε το περιστατικό, που λίγο έλειψε να του στερήσει την ακοή.

Ο Μάριος βρισκόταν με την αδερφή του μέσα στο αυτοκίνητο και κατευθύνονταν στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου στις 3 το μεσημέρι πριν από λίγες ημέρες.

Όπως μας είπε ο ίδιος αλλά και η 24χρονη αδερφή του Κατερίνα, ο 30χρονος κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα με το αυτοκίνητό του παραβιάζοντας το «stop», το οποίο υπήρχε στο σημείο όπου βρισκόταν.

«Του είπα μονάχα, όταν πέρασε χωρίς να σταματήσει για να παραχωρήσει την προτεραιότητα, ότι έχει stop και πως θα έπρεπε να είναι πιο προσεχτικός. Τίποτα άλλο. Δεν τον έβρισα, δεν τον πρόσβαλα», λέει ο φοιτητής.

Εκείνος, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, εισέπραξε τα … γαλλικά του. «Μας έβρισε, λέγοντάς μας τρεις συγκεκριμένες λέξεις», τονίζει.

Ο 20χρονος ακούγοντας τον να εκστομίζει ύβρεις ζήτησε το λόγο, λέγοντάς του απλώς, όπως λέει, «ότι εμείς δεν σε βρίσαμε, γιατί μας βρίζεις εσύ». Ο 30χρονος εξοργίστηκε ακόμη περισσότερο, σταμάτησε το αυτοκίνητό του, κατέβηκε από αυτό, άνοιξε το πορτ παγκάζ από όπου κι έβγαλε το ρόπαλο.

Σύμφωνα με την περιγραφή του 20χρονου και της αδερφής του, κρατώντας το ξύλο στα χέρια ο 30χρονος κινήθηκε απειλητικά και με άγριες διαθέσεις προς το μέρος του φοιτητή.

«Εγώ ήμουν μέσα στο αυτοκίνητο και έβλεπα από τον καθρέπτη. Το πρώτο χτύπημα είδα ότι το έριξε στο χέρι του αδερφού μου» αναφέρει η 24χρονη και προσθέτει « ο αδερφός μου του είπε ενώ τον είχε χτυπήσει «έτσι κάνουν στο χωριό σου; Με τα ρόπαλα;»

Κι αντί να σταματήσει συνέχισε να τον χτυπάει. Του έριξε μία στο κεφάλι με το ρόπαλο, χτυπώντας τον στην αριστερή πλευρά και κόβοντάς του το αριστερό αυτί. Ευτυχώς, δεν το έκοψε τελείως και στο νοσοκομείο του πέρασαν 12 ράμματα».

Η 24χρονη Κατερίνα βλέποντας τον αδερφό της να είναι λουσμένος στο αίμα, έτρεξε προς το μέρος του, έπεσε πάνω του και σαν «ασπίδα» προσπάθησε να προστατέψει τον μικρότερο αδερφό της από τον 30χρονο.

«Με σήκωσε και με πέταξε στα άλλα αυτοκίνητα. Προσπάθησε να μπει στο αυτοκίνητό του και να φύγει. Ο αδερφός μου σηκώθηκε, του έπιασε το τιμόνι κι εγώ στάθηκα μπροστά από το αυτοκίνητο για να τον εμποδίσω.

Είχε βάλει μπροστά και είχε πατήσει γκάζι, αδιαφορώντας εάν εγώ ήμουν μπροστά του. Το μόνο που ήθελε ήταν να φύγει πριν έρθει η Αστυνομία. Ήταν μέρα μεσημέρι, υπήρχαν δεκάδες άτομα που έβλεπαν το σκηνικό, αλλά κανείς δε σταμάτησε να μας βοηθήσει. Απλοί θεατές».

Κάποια στιγμή ο δράστης έφυγε, όμως τα δύο αδέρφια συγκράτησαν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του και τηλεφώνησαν στην Αστυνομία. Εντοπίστηκε λίγες ημέρες μετά και τα δύο αδέρφια κλήθηκαν στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα, όπου και αναγνώρισαν τον άνθρωπο που χτύπησε τον φοιτητή.

Να σημειωθεί ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου απέκρυψε και αυτό το συμβάν, προκειμένου να μην βγαίνει προς τα έξω η εικόνα που επικρατεί στο Ηράκλειο και εκδόθηκε δελτίο Τύπου μονάχα όταν βρέθηκε ο 30χρονος, αρκετές ημέρες μετά.

Ο 30χρονος που κατάγεται από το Μονοφάτσι, όπως διαπιστώθηκε οδηγούσε το αυτοκίνητο της αρραβωνιαστικιάς του, στο οποίο επέβαινε και ο ίδιος.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.