Τα αποτελέσματα από την εξέταση των αντικειμένων που βρέθηκαν μέσα σε δύο χασισοφυτείες στην περιοχή του Τυμπακίου περιμένουν οι αστυνομικοί μετά τον εντοπισμό και την προσαγωγή δύο νεαρών κατοίκων της περιοχής σε κοντινό σημείο από τα χασισόδεντρα.

Αξιωματικός της ΕΛΑΣ είναι σχεδόν βέβαιος ότι οι φυτείες των 52 και 78 δενδρυλλίων ανήκαν στους προαναφερθέντες, στηρίζοντας την άποψή του αυτή σε δύο επιχειρήματα. Αφενός ότι ο ένας εκ των νεαρών ηλικίας 32 ετών έχει απασχολήσει ανεπίσημα τις Αρχές για διακίνηση ναρκωτικών. «Γνωρίζαμε την δράση του τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ήταν όμως πολύ δύσκολο να τον παγιδεύσουμε. Κινούνταν πολύ έξυπνα και έπαιρνε πάντοτε τις προφυλάξεις του. Ο δεύτερος που κατάγεται από το ίδιο χωριό με τον 32χρονο μας απασχολεί για πρώτη φορά» ανέφερε στην «Π» αστυνομική πηγή. Αφετέρου, διότι οι αστυνομικοί λένε πως είχαν πληροφόρηση για την ταυτότητα των καλλιεργητών.

Τα 130 συνολικά δενδρύλλια είχαν αναπτυχθεί σε δύο χασισοφυτείες που βρίσκονταν σε απόσταση περίπου 400 μέτρων η μία από την άλλη. Το ύψος τους ξεκινούσε από ενάμιση μέτρο και ξεπερνούσε τα τρία μέτρα, ενώ βρίσκονταν στο στάδιο της συγκομιδής.

Οι φυτείες ποτίζονταν με αυτόματο σύστημα με χρονοδιακόπτη και με νερό που υπέκλεπταν οι ιδιοκτήτες τους από παρακείμενο δίκτυο άρδευσης.

Στο χώρο των φυτειών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία, φυτοφάρμακα και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 27χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα την οποία ο συλληφθείς είχε μετατρέψει έτσι ώστε ο γεμιστήρας να παίρνει 10 φυσίγγια αντί για τρία, καθώς επίσης βρέθηκε και ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη φυτεία, καθώς επίσης και τα όπλα θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα.

Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης από την Αστυνομία, αστυνομικοί του Τμήματος Μοιρών και του ΤΑΕ Μεσαράς που βρήκαν τη φυτεία, είχαν πληροφορίες εδώ και ημέρες για την ύπαρξή της και γνώριζαν, όπως αναφέρουν, ότι ιδιοκτήτες είναι οι προαναφερθέντες.

«Ξέραμε εδώ και ημέρες ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες της φυτείας και ποιοι τη φροντίζουν. Πιστεύω ότι είχαν παρατηρητή με κιάλια, ο οποίος ενημέρωσε για την παρουσία μας κι έτσι οι δύο πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν από τις φυτείες και δεν εντοπίστηκαν μέσα σε αυτές» είπε αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο 32χρονος όσο και ο 27χρονος αποδείχτηκαν «σφίγγα» στη διάρκεια της προανάκρισης και ανέφεραν πως ό,τι έχουν να πουν θα το πουν στον εισαγγελέα.