Του Θάνου Περβολαράκη

Τον βρήκε νεκρό ο αδελφός του μπροστά στο θερμοκήπιο που έφτιαξε με δάνειο αλλά δεν μπορούσε να το εξοφλήσει

Από την τραπεζική θηλιά που ολοένα και έσφιγγε γύρω από το λαιμό του και τα χρέη που τον έπνιγαν καθημερινά θέλησε να “λυτρωθεί” ένας 53χρονος αγρότης από χωριό της Βιάννου, ο οποίος αυτοκτόνησε χθες το πρωί μπροστά από τα θερμοκήπια του.

Έβαλε τέρμα στη ζωή του μπροστά από την περιουσία που δημιούργησε με κόπο όλα αυτά τα χρόνια και για την οποία αναγκάστηκε να πάρει δάνειο που όμως δεν μπορούσε να αποπληρώσει.

Ο 53χρονος για να δώσει τέλος στη ζωή του χρησιμοποίησε ένα δίκαννο, που ήταν οικογενειακό κειμήλιο, βάζοντας την κάννη κάτω από το σαγόνι και πατώντας τη σκανδάλη, χωρίς να αφήσει κάποιο σημείωμα στους συγγενείς του που τον βρήκαν νεκρό.

Ο αυτόχειρας πατέρας δύο παιδιών, βρέθηκε νεκρός από τον μικρότερο σε ηλικία αδερφό του γύρω στις 9 το πρωί κατά την Αστυνομία, στις 6.30 π.μ σύμφωνα με συγγενείς του, στην αγροτική περιοχή “Σκούρος” στο Καστρί του δήμου Βιάννου (Κερατόκαμπος).

Η εικόνα ήταν σοκαριστική. Ο 53χρονος είχε τοποθετήσει το όπλο κάτω από το σαγόνι, όπου ήταν η πύλη εισόδου της σφαίρας του όπλου και πύλη εξόδου ο κρόταφος. Φορούσε τις παντόφλες και τα ρούχα του και δίπλα του είχε σχηματιστεί μία λίμνη αίματος.

Ο αδερφός του 53χρονου τον αναζητούσε καθώς ανησυχούσε, γνωρίζοντας ότι ο 53χρονος είχε εκφράσει στο πρόσφατο παρελθόν τις προθέσεις του, τις οποίες δυστυχώς έκανε πράξη. Είχε πει σε στενά συγγενικά του πρόσωπα πως θα αυτοκτονήσει, γιατί δεν μπορεί άλλο “το κυνηγητό των τραπεζών, τις απειλές για κατασχέσεις της περιουσίας του” όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε στενό συγγενικό του πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό του περιβάλλον, ο 53χρονος είχε πάρει δάνειο για τις θερμοκηπιακές του καλλιέργειες. Το ακριβές ύψος του δανείου δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανήρχετο στις 200 χιλιάδες ευρώ.

Δυστυχώς, ο άνθρωπος αυτός ο οποίος περιγράφεται ως ιδιαίτερα ευαίσθητος και καλοσυνάτος, δεν τα κατάφερε να ξεχρεώσει.

“Οι τράπεζες τον κυνηγούσαν καθημερινά. Δεν έδειχναν καμία ευαισθησία. Τηλεφωνήματα, σημειώματα σε καθημερινή βάση που έλεγαν ότι θα του κατασχεθεί η περιουσία εάν δεν πληρώσει τις δόσεις που χρωστούσε” μας είπε συγγενής του.

Ο 53χρονος ήταν χωρισμένος εδώ και μερικά χρόνια και από το γάμο του είχε αποκτήσει δύο παιδιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα η ψυχολογία του ήταν πολύ άσχημη και ο αδερφός του τον πήγε σε ειδικούς γιατρούς, οι οποίοι του συνέστησαν να παίρνει αντικαταθλιπτικά χάπια.

Είναι άγνωστο εάν συνέχισε την φαρμακευτική αγωγή που του συνέστησαν ή την διέκοψε. Στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός μετέβησαν αστυνομικοί από την Βιάννο και ο ιατροδικαστής. Η κηδεία του έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη αυτοκτονία στην περιοχή της Βιάννου σε διάστημα λίγων μηνών που ο αυτόχειρας θέτει τέρμα στη ζωή του για οικονομικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάη ένας 65χρονος αυτοκτόνησε επειδή αρνούνταν να του χορηγήσουν σύνταξη, παρά το γεγονός ότι δούλευε για αρκετές δεκαετίες.

Ο 65χρονος μόλις πληροφορήθηκε ότι δεν θα πάρει σύνταξη κλείστηκε στον εαυτό του και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς πάνε χαμένα. Του έλειπαν 300 ένσημα, όπως τον είχαν ενημερώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες.