Με συντριβή αποχαιρέτησε το Κύπελλο Ελλάδας ο ΠΟΑ που στην προχθεσινή ρεβάνς με τον Ακράτητο ηττήθηκε με 7-0.

Ενα σκορ που αδικεί κατάφωρα τους Ατσαλενιώτες οι οποίοι ναι μεν δεν περίμεναν την πρόκριση, όμως σίγουρα δεν άξιζαν ένα τέτοιο φινάλε, αφού χωρίς υπερβολή στα τρία από τα τέσσερα ημίχρονα, της διπλής “μονομαχίας” με τον μεγάλο (βάσει κατηγοριών) αντίπαλο τους, ήταν (τουλάχιστον) ένας ισάξιος ανταγωνιστής.

Όμως αυτό που μένει στο τέλος είναι μόνο οι αριθμοί, οι οποίοι στην προκειμένη περίπτωση δεν λένε την αλήθεια όμως καθορίζουν τις... εντυπώσεις. Πάντως ακόμα και μετά από ενα σκορ 7-0 μπορείς να βγεις ωφελημένος αφού η ... προσγείωση (εστω και ανώμαλη) στην πραγματικότητα ήταν απαραίτητη την παρούσα χρονική στιγμή ενώ ταυτόχρονα η προχθεσινή ρεβάνς ήταν ένα καλό μάθημα για τους “πράσινους” που πλέον έμαθαν ότι τα επαγγελματικά σαλόνια δεν είναι στρωμένα με ροδοπέταλα. Οσον αφορά τον αγώνα στα Λιόσια, ο ΠΟΑ με την γνωστή καλή συνταγή δεν είδε την εστία του να παραβιάζεται στο πρώτο 45λεπτο παρά την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι.

Ο Μαματζάκης ήταν σε καλή μέρα, ο Ζιάκας στο 21’ “σημάδεψε” το δοκάρι και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Βενέτης άνοιξε το σκορ και άρχισε το... κακό. Ο Παύλος Δερμιτζάκης θέλησε να ρισκάρει κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του βγάζοντας τον Τζανή και βάζοντας τον Βούρλο προκειμένου να κυνηγήσει την ισοφάριση, όμως σε λίγα λεπτά ήρθε η... καταστροφή. Στο 52’ ο Ιορδανίδης έκανε το 2-0 και στο 59’ αποβλήθηκε ο Μπελιμπασάκης για πέναλτι πάνω στον Ηλιόπουλο και μοιραία οι “πράσινοι” έμειναν χωρίς τους δύο βασικούς κεντρικούς αμυντικούς.

Ο Ηλιόπουλος μάλιστα ευστόχησε στο πέναλτι, έκανε το 3-0 και το σκορ πήρε μεγάλες διαστάσεις και έφτασε στο 7-0 με γκολ των Ηλιόπουλου (65’), Δαμίγου (74’), Γκίτση (81’) και Ιορδανίδη (86’).

Η διαιτησία του κ. Τεροβίτσα ήταν κακή, αφού ο ρέφερι από την Αιτωλοακαρνανία έδωσε πολλές κάρτες ενώ η πρώτη κίτρινη στον Μπελιμπασάκη ήταν ανύπαρκτη.

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Γεωργίου, Δαμίγος, Ζιάκας (46’ Ιορδανίδης), Γκίτσης, Ηλιόπουλος, Μπλέτσας, Στεφανίδης (46’ Βενετης), Λίνκαρ, Κουτσοκώστας, Κρίζνικ, Μιλόγεβιτς (62’ Μπαλάσκας).

ΠΟΑ: Μαματζάκης, Τζανής (50’ Βούρλος), Ταουσιάνης (61’ Ορφανουδάκης, 72’ λ.τ. Ρωμανάκης), Λεκάκης, Τσούκλης, Καινουργιάκης, Αργέντης, Καλογεράκης, Μαρκάκης, Μπελιμπασάκης, Καλογιαννάκης.