Σε μια κίνηση που όφειλε να κάνει προχώρησε χθες η ΠΑΕ ΟΦΗ χωρίς ωστόσο να έχει ελπίδες ότι αυτή θα πιάσει τόπο. Η Κρητική ομάδα κατήγγειλε σε ΕΠΟ και ΕΠΑΕ τον ορισμό του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη στη Λιβαδειά και ζητά:

α) Από την ΕΠΟ να ορίσει το παιχνίδι σε άλλο γήπεδο απ’αυτά που υπάρχουν διαθέσιμα είτε στην Κρήτη είτε στην Αθήνα (προτείνει ακόμα και τη Ριζούπολη) και

β) Από την ΕΠΑΕ τον ορισμό του αγώνα Ολυμπιακός-ΟΦΗ για την 6η αγωνιστική σε ουδέτερο γήπεδο.

Η ένσταση του ΟΦΗ κατατέθηκε χθες το πρωί από το νομικό σύμβουλο της ομάδας και επικαλείται το άρθρο 5 της προκήρυξης του Κυπέλλου σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται αλλαγή έδρας και γηπεδούχου με συμφωνία των ομάδων.

Στην ένσταση υποστηρίζεται ότι “η ανωτέρω παράνομη και κατά παράβαση των όρων της προκήρυξης και των διατάξεων του ΚΠΑ απόφαση της επιτροπής Κυπέλλου θίγει τα εννομα συμφέροντα της ομάδας μας, η οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα των αγώνων πρωταθλήματος πρόκειται να αντιμετωπίσει τον τιμωρημένο Ολυμπιακό την 6η αγωνιστική” και τονίζεται ότι “η απόφαση της επιτροπής Κυπέλλου είναι παράνομη και προσβάλλει το κύρος του θεσμού του Κυπέλλου και την αξιοπιστία της ΕΠΟ”.

Ο ΟΦΗ ζητά να μην επικυρώσει η ΕΠΟ αυτή την απόφαση αλλά αυτό έχει ήδη γίνει με το να ορίσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη για σήμερα στις 5 μ.μ. στη Λιβαδειά. Η ΕΠΟ όμως έγραψε ήδη η “Π” στηρίχθηκε στο άρθρο 8 του ΚΑΠ που κι αυτό είναι ασαφές, που αναφέρει ότι επιτρέπεται αλλαγή έδρας σε περίπτωση ανάκλησης της άδειας και για σπουδαίο λόγο.