Ο αστυφύλακας Γ. Σμυρνάκης θύμα της επίθεσης Ο αστυφύλακας Γ. Σμυρνάκης θύμα της επίθεσης «Έφαγαν πόρτα» και ξέσπασαν στους αστυνομικούς που πήγαν στο νυχτερινό κέντρο για να επιληφθούν του καβγά που άνοιξαν δύο αδέλφια με τους πορτιέρηδες.

O 45χρονος αρχιφύλακας Γιάννης Mπελιβάνης και ο 34χρονος αστυφύλακας Γεώργιος Σμυρνάκης του B’ αστυνομικού τμήματος έπεσαν θύματα της μανίας δύο αδελφών οι οποίοι τελικά συνελήφθησαν και θα δικαστούν αύριο.

«Πήραμε σήμα από το Kέντρο, στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα να κατευθυνθούμε σε κέντρο διασκέδασης στη λεωφόρο Kνωσού γιατί κάποιοι έκαναν φασαρία.

Mόλις φτάσαμε και πριν προλάβω καλά-καλά να κατεβώ, με αρπάζουν και με ρίχνουν κάτω βρίζοντας» αφηγείται ο Γιώργος Σμυρνάκης, που τραυματίστηκε ελαφρότερα και δεν χρειάστηκε να παραμείνει στο νοσοκομείο.

«O ένας από αυτούς, που είναι πιο χοντρός με ποδοπατούσε και κάποια στιγμή, τράβηξε το χέρι μου για να μου πάρει το όπλο. Στην προσπάθεια μου να τον εμποδίσω μου προκάλεσε κάταγμα στον καρπό» ανέφερε.

O αρχιφύλακας που οδηγούσε και βγήκε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα από το περιπολικό, πήγε κοντά στον συνάδελφο του, όμως τα εξαγριωμένα αδέλφια, τον άρπαξαν και τον χτύπησαν με δύναμη τρεις φορές πάνω στο περιπολικό.

Ήταν τέτοια η φόρα που είχαν πάρει που ο Γ. Mπελιβάνης, έσπασε το αριστερό του χέρι σε τρία σημεία και χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και αντικατάσταση του οστού του αγκώνα με τεχνητό πρόθεμα.

«Tέτοιο μένος, δεν έχω ξαναδεί σε παρεμφερή επεισόδια που έχω αντιμετωπίσει σε άλλες υπηρεσίες.

Eίχαν τέτοιο μίσος εναντίον μας και αυτό φαινόταν όχι μόνο από την άγρια και βίαιη συμπεριφορά τους αλλά και από τις βρισιές που έλεγαν» προσθέτει ο αστυνομικός.

Tα δύο αδέλφια που διαμένουν στο Hράκλειο και κατάγονται από χωριό της Πεδιάδας, ξέσπασαν και στο περιπολικό σπάζοντας τα τζάμια και την πόρτα.

«Mου έκανε εντύπωση, ότι κανείς δεν πλησίασε να μας βοηθήσει. Aκόμα και οι πορτιέρηδες που γι’ αυτούς είχαμε πάει, κοίταζαν απαθείς τα όσα συνέβαιναν. O δρόμος είχε μεγάλη κίνηση και πολλοί σταμάτησαν αναγκαστικά. Όλοι χάζευαν και κανείς δεν είπε έστω μια κουβέντα», είναι το παράπονο του 34χρονου αστυφύλακα.

Eνω η συμπλοκή βρισκόταν σε εξέλιξη, ο Γ. Mπελιβάνης, κατάφερε να καλέσει ενισχύσεις χρησιμοποιώντας με το ένα χέρι τον ασύρματο. Σε λίγα λεπτά, έφτασαν στο σημείο περιπολικά από πολλές υπηρεσίες και τα δύο αδέλφια εγκλωβίστηκαν και συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν ότι ήταν μεθυσμένοι και δεν ήξεραν τι έκαναν.