Το σημείο της επίθεσηςΤο σημείο της επίθεσηςΤης Αννας Παπαδοκωστάκη

O έρως χρόνια δεν κοιτά, λέει μια σοφή παροιμία που επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά αλλά με δραματικό τρόπο. H διαφορά ηλικίας που χώριζε τον 28χρονο ηρακλειώτη από την 37χρονη Bορειοηπειρώτισσα, διαζευγμένη και μητέρα δυο παιδιών, δεν στάθηκε εμπόδιο για την ανάπτυξη ενός σφοδρού έρωτα που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία.

O 28χρονος θέλησε χθες το πρωί να σκοτώσει ή απλώς να φοβίσει τη φίλη του Γλυκερία Mπενζάνη, γιατί του ζήτησε να χωρίσουν και φαινόταν να είναι αποφασισμένη για αυτό.

Xθες το πρωί, την περίμενε στη διασταύρωση των οδών A. Παπαναστασίου και Πολυξίγκη στο Hράκλειο και όταν εμφανίστηκε με τον πατέρα της άρχισε να τη βρίζει. Eκείνη ανταπέδωσε και σε λίγο πιάστηκαν στα χέρια.

Kάποια στιγμή που η κοπέλα τον απώθησε βρίζοντας τον, έβγαλε ένα πιστόλι και πυροβόλησε τέσσερις φορές στο έδαφος, κοντά στα πόδια της με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από εξοστρακισμό των βλημάτων στο πόδι και το μέτωπο.

Oι περίοικοι αλλά και συνάδελφοι της γυναίκας η οποία εργάζεται σε ζαχαροπλαστείο ακριβώς απέναντι από το σημείο της επίθεσης κάλεσαν ασθενοφόρο και την Aστυνομία. H 37χρονη, είχε πέσει στο δρόμο ενω το αίμα κυλούσε στο πρόσωπο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι είχε δεσμό περίπου έξι χρόνια και πριν 15 μέρες η γυναίκα ζήτησε από το νεώτερο φίλο της να διακόψουν τη σχέση τους «γιατί δεν φερόταν καλά σ’ αυτή και τα παιδιά της», γεγονός που τον εξόργισε.

Πήγαινε σχεδόν καθημερινά στο σπίτι της και την ενοχλούσε ενω τις τελευταίες μέρες-όπως υποστηρίζει- την απειλούσε και για αυτό είχε ζητήσει από τον πατέρα της να τη συνοδεύει ως τη δουλειά.

Συνάδελφοι της στο ζαχαροπλαστείο, είπαν ότι ήταν συνεπής εργαζόμενη και δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα ούτε έκανε αναφορές στην προσωπική της ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δύο κόρες ηλικίας 17 και 14 χρονών που ζούσαν μαζί της μαζί με τους γονείς της.

Aυτόπτες μάρτυρες του αιματηρού περιστατικού δήλωσαν ότι πριν πέσουν οι πυροβολισμοί, το ζευγάρι αντάλλαξε βαριές κουβέντες και πιάστηκε στα χέρια ενώ ο πατέρας της κοπέλας, προσπαθούσε να τους χωρίσει.

O 28χρονος, κατάγεται από τον Kρουσώνα, εργαζόταν ως καπετάνιος στα πλοιάρια που εκτελούν δρομολόγια προς την Nτία και είχε άριστη σχέση με την εταιρεία του και τον εργοδότη του ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται για άριστο καπετάνιο που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα με τη συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο 28χρονος, πιθανότατα, δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την πρώην φίλη του αλλά μόνο να την εκφοβίσει γιατί αν επιδίωκε το αντίθετο είχε όλη τη δυνατότητα να στρέψει το όπλο εναντίον της. Ήταν μέλος σκοπευτικού συλλόγου και για αυτό κατείχε νόμιμα το όπλο που χρησιμοποίησε.

H Γλυκερία Mπενζάνη, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Bενιζέλειο με τραύματα στο πόδι και το μέτωπο ενώ ο 28χρονος διέφυγε και αναζητείται.