Ένορκη Διοικητική Εξέταση - με αφορμή “ανοιχτές” καταγγελίες για παράβαση καθήκοντος και για συγκάλυψη παρανομιών σε βάρος του δ/ντή της ΥΕΒ Ηρακλείου κ. Βολοσυράκη - διέταξε ο νομάρχης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Σαρρής.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό η έρευνα παραγγέλθηκε στον δ/ντή της Τοπογραφικής Υπηρεσίας κ. Βρέζα, ο οποίος καλείται να “ελέγξει” τον ρόλο του δ/ντή της ΥΕΒ που καταγγέλλεται από τον δήμαρχο Αρκαλοχωρίου και 206 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για παράνομες ενέργειες και για συγκάλυψη παρανομιών (πλαστογραφίες ονομάτων, πλασματική αναγραφή στρεμμάτων, ψευδείς βεβαιώσεις κ.α.) για την σύσταση του ΤΟΕΒ Ινίου-Μαχαιρά.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων της υδρευτικής ζώνης που όπως αναφέρουν παραπλανήθηκαν και εντάχθηκαν στον ΤΟΕΒ και στην συνέχεια τον αποκηρύσσουν, κατηγορούν τον δ/ντή της ΥΕΒ για παράβαση καθήκοντος και για εσκεμμένη συγκάλυψη παρανομιών, ενώ παράλληλα του αποδίδονται και ευθύνες για το ότι δεν αναρτήθηκε καν προς ενημέρωση ο χάρτης της αρδευτικής ζώνης, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι αν τα κτήματά τους είναι εντός ή εκτός της ζώνης άρδευσης.

Ο δήμαρχος Αρκαλοχωρίου Χαράλαμπος Γιαννόπουλος που “μάχεται για την ενιαία διαχείριση του υδάτινου δυναμικού της περιοχής, δηλώνει ότι υπάρχει μείζον ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης” και ζητεί την άμεση παρέμβαση της πολιτικής εξουσίας του υπουργείου Γεωργίας, του περιφερειάρχη αλλά και του νομάρχη για αναψηλάφηση της σύστασης του ΤΟΕΒ.