Πανζουρλισμός. Αυτή η λέξη περιγράφει τα όσα συνέβησαν χθες στο ΒΑΚ στην πρώτη συγκέντρωση του ΟΦΗ. Ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας μερικές ώρες μετά τη μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ στην πλευρά του Γιάννη Κουράκη έδωσε βροντερό “παρών” στις εγκαταστάσεις της ομάδας σε ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα χαράς. Την περίμενε πολλά χρόνια τη χθεσινή μέρα ο λαός του ΟΦΗ.

Και χθες τη χάρηκε με την καρδιά του. Όποιος βρισκόταν χθες στο ΒΑΚ καταλάβαινε από την …είσοδο ακόμα του προπονητηρίου ότι βρισκόταν ενώπιον ενός ξεσπάσματος χαράς. Μιας φρενίτιδας ενθουσιασμού από την οποία δεν εξαιρούνταν φύλλα ή ηλικίες. Η αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση έκανε τους περισσότερους από 5000 φίλους της ομάδας να θέλουν να ζήσουν ξεχωριστά την κάθε στιγμή. Τραγουδώντας, χορεύοντας, αναπολώντας, κυρίως όμως ελπίζοντας σε ένα διαφορετικό προς το καλύτερο μέλλον χωρίς τις ανασφάλειες και τα αδιέξοδα του παρελθόντος. Η χθεσινή μέρα ανήκε σε όλους τους Ομιλίτες.



Κουράκης: «Διαφάνεια παντού»

Μέσα σʼ αυτό το πανηγυρικό σκηνικό έπρεπε να γίνει… προπόνηση και οι σχετικές δηλώσεις ενόψει της νέας περιόδου.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης λίγο πριν το ξεκίνημα της προπόνησης μιλώντας στον κόσμο επεσήμανε:

«Το σύνθημα μας στη νέα προσπάθεια θα είναι το «Όλα στο φως, διαφάνεια παντού» όσον αφορά την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο τον Μαχλά που είχα μία καλή συνεργασία μαζί του. Θέλω να ευχαριστήσω και τους κ .κ Σηφάκη, Παπαβασιλείου, Αδάμο και Χανιωτάκη καθώς και όλους του υπαλλήλους του ΒΑΚ. Ο στόχος που μπαίνει είναι να ανέβει η ομάδα ξανά στη Super league. Kαι θέλουμε και μπορούμε να το κάνουμε».

Στη συνέχεια ο κ Κουράκης έκανε έκκληση στους φιλάθλους και τους επιχειρηματίες της Κρήτης να ανταποκριθούν στην απορρόφηση των μετοχών: «Πρέπει να απορροφηθεί το σύνολο των μετοχών. Ο ΟΦΗ έχει δυναμική το λαό του που είστε εσείς και θα τα λέμε τακτικά από εδώ και πέρα. Όλα στο φως όλα στη διαφάνεια. Θα πάμε και αύριο Παρασκευή να επιθεωρήσουμε το γήπεδο, να δούμε αν μπορούμε να αγωνιστούμε στο Γεντι Κουλέ.

Ο ΟΦΗ πρέπει να γίνει μια σύγχρονη ομάδα, πρότυπο σε όλους τους τομείς. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Θα αποτελέσουμε πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Ήδη υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για την αγορά μετοχών» κατέληξε ο κ Κουράκης.



Σηφάκης: «Αναγεννιέται ο ΟΦΗ»

Από τα πρόσωπα της χθεσινής πρώτης συγκέντρωσης του ΟΦΗ και ο Μύρος Σηφάκης που επέστρεψε στο τεχνικό τιμ της ομάδας μετά από 3 χρόνια. «Είναι μια σημαντική ημέρα για την ομάδα μας. Σηματοδοτεί την αναγέννησή της. Επανέρχεται η αισιοδοξία. Μακριά από εμάς η υποτέλεια και η μιζέρια. Πρέπει να κάνουμε ξανά τον κόσμο του ΟΦΗ υπερήφανο. Εμείς πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Όλοι μαζί ενωμένοι να υλοποιήσουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την επιστροφή μας στη Super league» υπογράμμισε ο Μύρος Σηφάκης.

Από την πλευρά του ο Νίκι Παπαβασιλείου τόνισε: «Ο κόσμος του ΟΦΗ περίμενε αρκετό καιρό αυτήν την ώρα. Ιστορική ημέρα για την ομάδα. Όλοι μαζί να δουλέψουμε να πάμε την ομάδα εκεί που αξίζει. Αισθάνομαι ότι γύρισα στο σπίτι μου, μεγάλωσα μεγάλες στιγμές με αυτήν την ομάδα. Είμαι 100% σίγουρος οτι μαζί με τον Μύρων και όλα τα παιδιά θα χτίσουμε μια μεγάλη ομάδα. Πρέπει να γίνουμε όλοι μαζί μια γροθιά να πάμε την ομάδα ψηλά εκεί που αξίζει στην Αʼ Εθνική. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος»

Δηλώσεις έκανε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Παντελής Κωνσταντινίδης επισημαίνοντας:

«Για εμένα ο ΟΦΗ είναι ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Το πέρασμα από τη Βʼ Εθνική θα είναι σύντομο».