Στην απόκτηση των Χαράλαμπου Ανδρεαδάκη και Γιάννη Αναγνωστάκη που πέρυσι αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ προχώρησε χθες ο Γιούχτας.

Οι δύο πρώην πλέον «ασπρόμαυροι θα ενισχύσουν τη μεσαία γραμμή και τα μετόπισθεν της ομάδας των Αρχανών στην προσπάθεια της για την επανάληψη μιας πορείας ανάλογης με την περυσινή που της απέφερε την 4η θέση του πρωταθλήματος και το κύπελλο της ΕΠΣΗ.

«Θα βοηθήσουν πολύ όπως και όλα τα παιδιά που ήδη αποκτήσαμε ή θα προστεθούν στη συνέχεια στο ρόστερ μας» αναφέρει στην «Π» για τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας του ο Μανώλης Πατεμτζής.

«Γενικότερα φτιάχνουμε μια ομάδα στην οποία όλοι οι ποδοσφαιριστές θα είναι χρήσιμοι. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το έμψυχο δυναμικό που θα έχουμε στη διάθεση μας και νομίζω ότι αυτό θα το καταφέρουμε» προσθέτει ο έμπειρος τεχνικός ο οποίος ουσιαστικά θα πρέπει να ξαναφτιάξει μια νέα ομάδα καθώς την προηγούμενη Κυριακή ανακοινώθηκε η αποχώρηση 13 παικτών από το ρόστερ της περυσινής χρονιάς. Όπως διευκρινίζει πάντως ο Μανώλης Πατεμτζής οι περισσότερες από αυτές τις αποχωρήσεις έγιναν …αναγκαστικά καθώς η ομάδα έπρεπε να προσθέσει στο έμψυχο δυναμικό της παίκτες κάτω των 20 ετών καθώς σε κάθε παιχνίδι προβλέπεται η χρησιμοποίηση τεσσάρων στη βασική ενδεκάδα.

«Οι περισσότερες αποχωρήσεις έγιναν αναγκαστικά λόγω της ανάγκης να προστεθούν στην ομάδα παιδιά κάτω από το όριο των είκοσι ετών. Πολλά παιδιά έκαναν πολύ καλή χρονιά όμως δε μπορέσαμε να τα κρατήσουμε γιʼ αυτό ακριβώς το λόγο. Μάλιστα το 80% των αποχωρήσεων έγινε μʼ αυτό το σκεπτικό» επισημαίνει ο προπονητής του Γιούχτα ο οποίος αναφερόμενος στη δυσκολία της δημιουργίας μιας ουσιαστικά καινούριας ομάδας υπογραμμίζει:

«Αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες κάθε χρόνο καθώς αναγκάζονται να αλλάξουν κατά πολύ το ρόστερ τους. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό κάνοντας μεταγραφές ουσίας. Πήραμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για την ομάδα. Ελπίζω ο σχεδιασμός να βγει πετυχημένος όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια».

Από την πλευρά τους οι Ανδρεαδάκης – Αναγνωστάκης που θα παραμείνουν συμπαίκτες και την επόμενη χρονιά φορώντας όμως τα …πράσινα είχαν ως κοινό σημείο αναφοράς στις πρώτες τους δηλώσεις ως ποδοσφαιριστές του Γιούχτα την θέληση για προσφορά στην καινούρια τους ομάδα, δίχως να ξεχάσουν και τον ΠΑΟΚ.

«Ο Γιούχτας είναι μια ομάδα που με «γεμίζει». Έχει υψηλούς στόχους, οργάνωση και γενικότερα είναι ένα καταξιωμένο σωματείο με έναν προπονητή που έχει σωστή φιλοσοφία πάνω στο ποδόσφαιρο. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα και να δικαιώσω τους ανθρώπους της που πίστεψαν σε μένα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον προπονητή του ΠΑΟΚ από τον οποίο αποχώρησα σα φίλος. Δε μπορούσα όμως να περιμένω περισσότερο για να συνεχίσουμε» ανέφερε στην «Π» ο Χαράλαμπος Ανδρεαδάκης με το Γιάννη Αναγνωστάκη να συμπληρώνει: «Θα προσπαθήσω να αποδείξω στο γήπεδο ότι οι άνθρωποι του Γιούχτα έκαναν καλή επιλογή φέρνοντας με στην ομάδα. Έδειξαν ότι με ήθελαν περισσότερο. Έχω αρκετούς φίλους στη νέα μου ομάδα όπως οι Λουλιάδης, Κακουλάκης και Τσαφαντάκης οι οποίοι έπαιξαν επίσης ρόλο στην επιλογή που έκανα. Θέλω να καθιερωθώ και να κάνουμε μια καλή χρονιά ξαναπαίρνοντας το κύπελλο και τερματίζοντας στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Ευχαριστώ τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για τη συνεργασία που είχαμε. Έφυγα με τις καλύτερες αναμνήσεις».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μεταγραφική συνέχεια ο Γιούχτας σύντομα θα προχωρήσει στην ανακοίνωση των νεαρών Δρακούλη και Φραγκιαδάκη από τον Εργοτέλη και τη Γαρίπα αντίστοιχα (ο πρώτος ως δανεικός).

Η ομάδα των Αρχανών θα αποκτήσει επίσης 3 τερματοφύλακες, και 2 ακόμα παίκτες που θα ολοκληρώσουν το ρόστερ της επόμενης περιόδου.