Όλες οι συναυλίες θα έχουν δωρεάν είσοδο εκτός από μία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό

Οκτώ συναυλίες στο Ηράκλειο διοργανώνει το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, στο πλαίσιο των σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν στο Χουδέτσι.

Οι συναυλίες θα γίνουν με την υποστήριξη των Δήμων Ν.Καζαντζάκης και Ηρακλείου. Όλες θα ξεκινήσουν στις 9.30 το βράδυ και η είσοδος είναι δωρεάν, εκτός από τη συναυλία της 21ης Ιουλίου τα έσοδα της οποία θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό (είσοδος 10 ευρώ).

Αναλυτικά, την Πέμπτη 9 Ιουλίου θα δοθεί συναυλία λαϊκής και αστικής αφγανικής μουσικής από τους Daud Khan Sadozai: ραμπάμπ και σαρόντ και Pedram Khavar Zamini: τόμπακ, στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί ως εξής:

Tρίτη, 14 Ioυλίου, κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», Περσική μουσική από τους Siamak Aghaei: σαντούρι και Pedram Khavar Zamini: τόμπακ

Tρίτη, 21 Ioυλίου, κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», Mουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος. Συναυλία με μαθητές και καθηγητές του Εργαστηρίου υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Ross Daly, σε συνεργασία με το Σοροπτιμιστικό όμιλο Ηρακλείου και το Λύκειο Ελληνίδων.

Παρασκευή, 31 Iουλίου, κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», SEYήR (Περίπατος) με τους: Ross Daly: λύρα, τάρχου, Yurdal Tokcan: ούτι, Göksel Baktagir: κανονάκι, Uέur ήΏik: τσέλο, Zohar Fresco: κρουστά, Κέλυ Θωμά: λύρα. Μουσική σύμπαρξη με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ισραήλ στην οποία ερμηνεύεται παλιό και πρωτότυπο ρεπερτόριο.

Κυριακή, 2 Αυγούστου, Πύλη Βιτούρη, «Η Λύρα στο Βόσπορο»με τους Derya Türkan: πολίτικη λύρα και Uέur ήΏik : τσέλο

Tρίτη, 4 Αυγούστου, Πύλη Βιτούρη, "Oυγγαρία - Ένα έθνος με ασιατικές ρίζες στην καρδιά της Ευρώπης..." με τους M΅rta Sebestyén: φωνή και K΅lm΅n Balogh: τσίμπαλομ

Τρίτη, 11 Aυγούστου, Πύλη Βιτούρη, Βουλγάρικη μουσική από τους Tzvetanka Varimezova: φωνή και ταμπoυρίτσα, Ivan Varimezov: γκάιντα και Rosen Minchev Genkov: γκαντούλκα (Βουλγάρικη λύρα)

Πέμπτη, 27 Αυγούστου, Πύλη Βιτούρη, Τουρκική λαϊκή μουσική με τους Erdal Erzican: σάζι και Mercan Erzincan: σάζι και φωνή.