Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στα μέλη του τέταρτου Διαμερισματικού Συμβουλίου, η τεράστια κυκλοφοριακή εμπλοκή που δημιουργείται στην ευρύτερη περιοχή της Κνωσού, λόγω των έργων κατασκευής της γέφυρας της Παπαναστασίου, την οποία φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει άμεσα ο ΒΟΑΚ επικαλούμενος δυσκολία που σε σχέση με την εξεύρεση των αναγκαίων κονδυλίων, αλλά και των εγκρίσεων που απαιτούνται, ώστε να κατασκευαστούν οι υποδομές που μπορούν να ξεμπλοκάρουν την κίνηση των οχημάτων.

Αυτό προέκυψε από τη σύσκεψη που έγινε χθες στην Περιφέρεια, στην οποία συμμετείχαν στελέχη της Περιφέρειας και του ΒΟΑΚ ο αντιδήμαρχος Κ. Μαμουλάκης και εκπρόσωποι του τέταρτου Διαμερισματικού Συμβουλίου, στην οποία τέθηκε επί τάπητος το όλο θέμα.

Όπως προκύπτει υπάρχουν σοβαρές κυκλοφοριακές παρενέργειες από την κατασκευή της γέφυρας της Παπαναστασίου, οι οποίες δεν αφορούν μόνο στην εμπλοκή της κίνησης όλων των οχημάτων που θέλουν να κατευθυνθούν από το νότο προς τον Άγιο Νικόλαο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Κ. Μαμουλάκη, λόγω των έργων που υλοποιούνται δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία της Κνωσού, καθώς «ταπώνεται» η κίνηση της Μ. Αλεξάνδρου, που αποτελεί το μικρό πεταλοειδή του Ηρακλείου, στον οποίο ο δήμος έχει επενδύσει για να ξεμπλοκάρει το σύστημα κυκλοφορίας στην πόλη. Αντίστοιχα προβλήματα θα δημιουργηθούν και στην Σκορδαλού και την Πιτσουλάκη. Ο ίδιος τονίζει ότι για να λυθούν να προβλήματα αυτά, θα πρέπει να δρομολογηθεί η δημιουργία ενός ελλειψοειδούς κόμβου, για τον οποίο έχει κάνει και ολοκληρωμένη μελέτη ο ΒΟΑΚ και θα πρέπει άμεσα να κατασκευαστεί. Εάν αυτό δε γίνει, το έργο της Παπαναστασίου θα απαξιωθεί από την ίδια την τοπική κοινωνία. Ο κ. Μαμουλάκης δεν κρύβει την έντονη δυσαρέσκεια του, για τον ανορθόδοξο σχεδιασμό της Περιφέρειας, “που επιλέγει - όπως τονίζει - αντί να λύσει άμεσα ένα πρόβλημα που έχει ανακύψει, να δίνει υποσχέσεις για μελλοντική αποκατάσταση, δημιουργώντας δύο τεράστια ηθικής τάξεως προβλήματα: αφενός δίνει προοπτική σε βάθος χρόνου στην απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων Ηρακλειωτών, που θα ζήσουν ένα αβάσταχτο κυκλοφοριακό εφιάλτη. Αφετέρου, δημιουργεί υποδομές βάσει μιας παλιάς και όπως φαίνεται αναχρονιστικής μελέτης, τις οποίες θα αναγκαστεί να κατεδαφίσει αύριο, με κόστος που θα χρεωθούν οι πολίτες”.

Ο όλος χειρισμός προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα , ξεκαθαρίζουν τα μέλη του διαμερισματικού συμβουλίου που εμφανίζονται αποφασισμένα να ξεσηκωθούν μαζικά σε δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν δεν αλλάξει η διαχείριση του κρίσιμου αυτού θέματος από την Περιφέρεια.