Το αεροδρόμιο Καστελίου δεν έχει…ξεχαστεί και θα δημοπρατηθεί μέχρι το φθινόπωρο υποστήριξε χθες στους εκπροσώπους της περιοχής ο περιφερειάρχης κ.Τσόκας που δεσμεύτηκε ότι θα μεσολαβήσει στην κυβέρνηση για να υπάρξει συνεχής και αδιάλειπτη ενημέρωση για το έργο.

Ο κ.Τσόκας παραδέχθηκε ότι υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης, αλλά υπεραμύνθηκε των προσπαθειών του ΥΠΕΧΩΔΕ και επεσήμανε ότι το ΣΧΟOΑΠ δεν προχώρησε για την περιοχή επειδή υπήρξαν αντιδράσεις από τους άλλους δήμους. Και γι’αυτό έχει καλέσει για σήμερα τους δημάρχους Αρκαλοχωρίου, Θραψανού και Καστελίου για να συναποφασιστεί το χωροταξικό σχέδιο.

Ο δήμαρχος Καστελίου κ.Σμυρνάκης και εκπρόσωποι από το δήμο πήγαν χθες στον περιφερειάρχη σε μια προσπάθεια να βρουν…άκρη με το αεροδρόμιο αφού εδώ και μήνες ζητούν ενημέρωση από τον κ.Σουφλιά, αλλά εισπράττουν περιφρόνηση!

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό με το αεροδρόμιο. Δεν μαθαίνουμε τι έχουν σκοπό να κάνουν. Δεν ξέρουμε εάν έχουν λάβει υπόψιν τους τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σμυρνάκης.

Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι του δήμου ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι κατά του αεροδρομίου, αλλά έθεσαν μια σειρά από ζητήματα και όρους που όχι μόνο δεν έχουν ικανοποιηθεί, αλλά δεν έχουν ακόμη συζητηθεί!

«Υπάρχουν οι γνωστές ανησυχίες από την πλευρά του Δήμου, οι κάποιες επιφυλάξεις που εκφράζονται από μια μερίδα πολιτών.

Αυτό όμως που μας απασχόλησε πέρα απ αυτό είναι μια συνάντηση η οποία εκκρεμεί με το υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων είτε με τον Υπουργό είτε με τον Υφυπουργό για μια σειρά από ζητήματα.

Εδώ θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι από την στιγμή που είχε έρθει εδώ ο κ. Σουφλιάς μέχρι σήμερα δεν έχει αθετηθεί ούτε μία από τις κουβέντες που είπε.

Βεβαίως, θα πρέπει να συνεχίσουμε την ενημέρωση.

Γιατί υπάρχει, όπως το έθεσε ο κ. δήμαρχος μία περίοδος που δεν υπάρχει ενημέρωση, μία ροή πληροφοριών και θα πρέπει σ΄ αυτό να εντείνουμε τις προσπάθειές μας» τόνισε από την πλευρά του ο κ.Τσόκας.

Για την Περιφέρεια, είπε, ετέθησαν μερικά θέματα που αφορούν το οδικό δίκτυο και το θέμα του ΣΧΟOΑΠ.

«Για το θέμα αυτό , με πρωτοβουλία της Περιφέρειας είχε ζητηθεί από τους Δήμους να προχωρήσουν σε ένα κοινό ΣΧΟOΑΠ.

Υπήρξαν επιφυλάξεις και έτσι δεν προχωρήσαμε μέχρι στιγμής.

Θεωρούμε ότι μια συνάντηση που θα έχουμε αύριο 12 το μεσημέρι με τους άλλους δύο Δημάρχους Αρκαλοχωρίου, Θραψανού και τον δήμαρχο Καστελίου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με το θέμα του ΣΧΟOΑΠ.

Πέρα απ’ αυτό γίνεται ήδη μια μελέτη από την πλευρά του Δήμου Καστελίου με το Πολυτεχνείο και αφορά περισσότερο την επιχειρηματική διάσταση και τον γενικό σχεδιασμό της περιοχής και για τα υπόλοιπα θα υπάρξει συνεννόηση με το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε και παράλληλα ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας»ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Επενέλαβε ότι η δημοπράτηση πήγε πίσω λόγω ζητημάτων που έθεσε η Νομαρχία, αλλά και λόγω ευρωεκλογών:

«Είναι συνάρτηση των επιπλέον προϋποθέσεων που ζητήθηκαν και σε τοπικό επίπεδο αλλά και στην απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και είναι και θέμα των Ευρωεκλογών.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο και στέκομαι σε αυτά που είχε πει ο κ. Σουφλιάς και πιστεύω ότι πραγματικά θα προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς.

Να θυμίσω όμως ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για το Φθινόπωρο του 2009. Θεωρώ όμως ότι θα είμαστε νωρίτερα έτοιμοι .

Όπως είχαμε ανακοινώσει για τέλος Μαίου, το οποίο λέτε ότι το ξεπεράσαμε, πιστεύω ότι συντομότερα από το Φθινόπωρο θα προχωρήσουμε.

Άρα θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ουσίας, είναι πρόβλημα περισσότερο διαδικαστικό».