Ομόφωνα αποφάσισε χθες η Σούπερ Λιγκ να βοηθήσει οικονομικά τα πρωταθλήματα Βʼ και Γʼ Εθνικής, αλλά με προϋποθέσεις, που έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία των δύο πρωταθλημάτων.

Αυτό τόνισε, μετά την λήξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος Κώστας Πηλαδάκης χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

“Ομόφωνα αποφασίσαμε να βοηθήσουμε οικονομικά τη Β΄ και τη Γʼ Eθνική, αλλά για να υπάρξει αυτή η βοήθεια θα προϋποθέτει αυστηρές διαδικασίες που έχουν να κάνουν κυρίως με την αξιοπιστία των δύο πρωταθλημάτων”, είπε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ που σύμφωνα με πληροφορίες θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τον ομόλογο του στην Ένωση Βʼ και Γʼ Εθνικής Σπύρο Καλογιάννη για να βρουν τους τρόπους με τους οποίους θα γίνει αυτή η οικονομική βοήθεια. Πάντως από χθες το πρωί η Ξάνθη, που πρωτοστατεί στην οικονομική βοήθεια στους “μικρούς” του ελληνικού ποδοσφαίρου, με επιστολή που απέστειλε προς τα ΜΜΕ γνωστοποίησε πώς τάσσεται στο πλευρό των ομάδων της Βʼ και Γʼ Eθνικής κατηγορίας. Το κείμενο με τον τίτλο “Σχέσεις Σούπερ Λίγκα με ΠΑΕ Βʼ και Γʼ Εθνικής κατηγορίας” απεστάλη και προς τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα, Κώστα Πηλαδάκη και αναφέρει τα εξής: “Σε συνέχεια της θέσης μας που κατά καιρούς έχει εκφραστεί για την οικονομική βοήθεια που πρέπει η Σουπερ Λίγκα να παράσχει στις ομάδες της Βʼ και Γʼ Εθνικής, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα κατώθι: “Θα πρέπει όλοι εμείς που εκπροσωπούμε την Σουπερ Λίγκα, να αποδώσουμε τα του Καίσαρος των Καισαρι, και σε αυτούς που στηρίζεται το πραγματικό Ελληνικό ποδόσφαιρο, στο όποιο κατά βάση συμμετέχουν Έλληνες ποδοσφαιριστές. Δεν μας επιτρέπεται σαν Σουπερ Λίγκα να αγνοήσουμε τις κατηγορίες αυτές. Είμαστε βέβαιοι, ότι το ποσόν των 250.000 και των 300.000 ευρώ, που θα στερηθεί μια ομάδα της Σούπερ Λίγκα, προκειμένου με τα χρήματα αυτά, να βοηθήσουν ομάδες της Βʼ και Γʼ Eθνικής, είναι το ελαχιστότατο τίμημα για να στηρίξουμε εν μέρει, τις κατηγορίες αυτές και αν μην αρκεστούμε σε λόγια και υποσχέσεις. Υπάρχουν ομάδες- το γνωρίζετε καλά κύριε πρόεδρε- στη Σούπερ Λίγκα, που έχουν αποκομίσει από τη σύμβαση αυτή το διπλάσιο, από ότι θα ελάμβαναν βάσει των συμβολαίων που έχουν εάν δεν γινόταν η σύμβαση αυτή. Είμαστε σίγουροι ότι το θέμα αυτό, για τις ομάδες της Βʼ και Γʼ Eθνικής θα το τελειώσουμε θετικά και ομόφωνα”.



ΠΟΑ-Χερσόνησος



Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για τις Γενικές Συνελεύσεις ΠΟΑ και Χερσονήσου που θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό το μέλλον των δύο ΠΑΕ που εκπροσωπούν το Ηράκλειο στην Γʼ Εθνική. Η Γ.Σ. των “ερυθρολεύκων” θα γίνει την Κυριακή στις 11 το πρωί και των Ατσαλενιωτών το μεθεπόμενο Σάββατο 6/6 στις 6 το απόγευμα.