Του Θάνου Περβολαράκη

Αγριο έγκλημα με θύμα ένα νεαρό αλλοδαπό σημειώθηκε αργά χθες τη νύχτα, στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων. Μπροστά σε ένα ψητοπωλείο της κεντρικής Λεωφόρου ξεψύχησε ο άτυχος νέος, ο οποίος είχε δεχθεί μαχαιριές στο λαιμό πολύ κοντά στην καρωτίδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

Ολα ξεκίνησαν σε καφενείο-κατά μια εκδοχή-ή σε σπίτι κατά μία δεύτερη, που βρίσκεται σε πάροδο της Λ. 62 Μαρτύρων. Εκεί οι δύο αλλοδαποί (δράστης και θύμα) φαίνεται πως διαπληκτίστηκαν για άγνωστο ως αργά χθες το βράδυ λόγο. Κάποια στιγμή ο θύτης, ο οποίος και αναζητείται, έβγαλε μαχαίρι και το κάρφωσε στο λαιμό του φίλου του. Εκείνος αιμόφυρτος προσπαθούσε να διαφύγει τρέχοντας από το σημείο από το οποίο βρισκόταν, ενώ ο δράστης κρατώντας το μαχαίρι έτρεχε για να τον προλάβει όμως τον εμπόδισαν περαστικοί. Εχοντας διανύσει περίπου 100 μέτρα ο νεαρός αλλοδαπός δεν άντεξε και έπεσε νεκρός έξω από γνωστό ψητοπωλείο. Γύρω του είχε σχηματισθεί μια λίμνη αίματος. Οι υπάλληλοι του ψητοπωλείου ρίχνοντας άφθονη ποσότητα νερού καθάρισαν το σημείο από την ποσότητα του αίματος που είχε συγκεντρωθεί.

Πελάτες και υπάλληλοι δεν πρόλαβαν να του προσφέρουν καμία βοήθεια, καθώς όπως διαπίστωσαν, ο νεαρός αλλοδαπός ήταν ήδη νεκρός. Ο δράστης εξαφανίστηκε από το σημείο και αναζητείται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που κλήθηκαν στον τόπο του συμβάντος.

Στο μέρος όπου ξεψύχησε ο αλλοδαπός βρέθηκε μόνο το κινητό του τηλέφωνο. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου για νεκροψία-νεκροτομή.