Με τη συμμετοχή δέκα αθλητών - τριών του “Ηράκλειο” ΟΑΑ ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το 3ο Πανελλαδικό πρωτάθλημα τένις για τις κατηγορίες τζούνιορς.
Οι ταλαντούχοι τενίστες του τοπικού ομίλου φιλοδοξούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους αγωνιζόμενοι αυτή τη φορά εκτός έδρας αφού όπως είναι γνωστό, η προηγούμενη διοργάνωση είχε φιλοξενηθεί πριν λίγες εβδομάδες στην πόλη μας.
Αναλυτικά οι συμμετοχές του “Ηράκλειο” έχουν ως εξής:
12 ετών
Στέφανος Μιχαήλος, Στέλιος Περδικογιάννης, Μαργαρίτα Μαρκάκη
16 ετών
Βαγγέλης Βουρούκος, Αλέξανδρος Μονιάκης, Μαρία Σταυρουλάκη, Δήμητρα Βαλαβάνη, Φωτεινή Καραταράκη, Κοραλία Μιχαήλου.
18 ετών
Γιάννης Μπροκάκης
Ενημερωτική συνάντηση
Στις εγκαταστάσεις του Ηράκλειο ΟΑΑ πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Τεχνικής Διεύθυνσης της ΕΦΟΑ με μέλη του Δ.Σ. και προπονητές-τριες της Ζ΄ Ένωσης Κρήτης.
Από την Τεχνική Διεύθυνση παρευρέθηκαν οι Μάνος Μουλιανιτάκης, Αντρέι Ντίρζου και Γιώργος Καλοβελώνης, ενώ το Δ.Σ. της Ένωσης εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γιάννης Σπυριδάκης, ο έφορος αγωνιστικού Μανόλης Δουλγεράκης και ο βοηθός εφόρου αγωνιστικού Παντελής Σταυρουλάκης.
Η συνάντηση είχε σκοπό τη γνωριμία των μελών της Τεχνικής Διεύθυνσης με τους προπονητές-τριες της Κρήτης, την ενημέρωσή τους για τα πεπραγμένα και τις αρμοδιότητες της Τεχνικής Διεύθυνσης, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν το τένις στη Κρήτη.
Από τη συζήτηση μεταξύ των παραγόντων της Ομοσπονδίας ,του Δ.Σ. της Ζ' ‘Ενωσης και των προπονητών-τριών, διαπιστώθηκε, τόσο η αναγκαιότητα της συνεργασίας της Ένωσης με την Ομοσπονδία, σε σχέση με τα τεχνικά ζητήματα του αθλήματος, όσο και η χρησιμότητα της εφαρμογής του προγράμματος επιμόρφωσης προπονητών και στην Κρήτη.
Όσον αφορά το πρόγραμμα επιμόρφωσης προπονητών, έχει ήδη προγραμματιστεί από την Ομοσπονδία, η διοργάνωση σεμιναρίου PLAY TENNIS στην Κρήτη, σε σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που είχε την απόλυτη αποδοχή τόσο του Δ.Σ., όσο και των προπονητών-τριών τοπικής Ένωσης.
Αthens Open
Σε ένα ματς-διαφήμιση για το τουρνουά -και το τένις στην Ελλάδα γενικότερα- ο Γερμανός Ντάνιελ Μπραντς απέκλεισε τον Κωνσταντίνο Οικονομίδη με 7-5, 5-7, 6-3 στα προημιτελικά του Status Athens Open 2009, που διεξάγεται στον Ο.Α. Αθηνών. Οι δυο τενίστες καθήλωσαν τους θεατές με τις προσπάθειές τους στον διάρκειας 2 ωρών και 10 λεπτών αγώνα. Ο Μπραντς κέρδισε το 1ο σετ στις λεπτομέρειες και είχε ματς πόιντ στο 9ο γκέιμ του 2ου σετ, το οποίο «έσβησε» ο Οικονομίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής ισοφάρισε τα σετ αλλά στο 3ο δεν μπόρεσε να αντέξει στον βομβαρδισμό από τα σερβίς του Γερμανού..

