Τα απαράδεκτα γεγονότα το βράδυ της Κυριακής στο ΒΑΚ από φιλάθλους του ΟΦΗ και η ήττα της ομάδας από τον Ικαρο Κ., συνεχίζουν να προβληματίζουν την Διοίκηση του Συλλόγου, ιδιαίτερα όμως τον πρόεδρο Βασίλη Ξημέρη.

Ο ίδιος, φανερά απογοητευμένος, αφού φίλαθλοι προπηλάκισαν τον ίδιο και την οικογένειά του, ξεχνώντας την προσφορά του στον Σύλλογο, σκέφτηκε την παραίτηση αλλά κοντινοί του συνεργάτες τον απέτρεψαν με επιχείρημα ότι δεν είναι σωστό τώρα η ομάδα να αφεθεί μόνη της μια και η προσπάθεια για άνοδο συνεχίζεται. “Οι φίλαθλοι μπορεί να είναι απογοητευμένοι από το ποδόσφαιρο, αλλά το μπάσκετ δεν φταίει σε τίποτα”, μας έλεγε χθες ο κ. Ξημέρης και συνέχισε: “Εμείς τέτοιους φιλάθλους δεν θέλουμε στο γήπεδο. Τι πιστεύουν; Ότι εμείς είμαστε λιγότερο ΟΦΗ από εκείνους; Τόσα χρόνια έχουμε προσφέρει στην ομάδα και κάνουμε μια προσπάθεια για ψηλότερα. Δεν πρέπει να την μηδενίζουν”.

Για το αγωνιστικό μέρος η πίκρα του κ. Ξημέρη είναι παρόμοια. Δύο συνεχόμενα ματς έχει χάσει η ομάδα και ο κίνδυνος να χαθεί το τραίνο της ανόδου υπαρκτός. Και αυτή τη φορά (όπως μετά από τον αγώνα με τον Δούκα), η Διοίκηση δεν προχωρά σε σκληρά μέτρα ή να την “πληρώσει” ο προπονητής. “Στη φάση που είμαστε δεν χρειάζεται πανικός. Εμείς πονάμε την ομάδα. Δεν έχει χαθεί ακόμα τίποτα, ενώ επιστρέφει ο Τσακιρίδης. Πολλά μπορούν να αλλάξουν”, μας υπογράμμισε ο πρόεδρος που χθες συναντήθηκε με τους εφόρους του τμήματος και συζήτησαν το όλο θέμα. Στη συνάντηση υπήρξε στήριξη στον προπονητή και αποφασίστηκε να παρθούν διάφορα μέτρα στο εσωτερικό της ομάδας. Επίσης να υποστηριχθεί στην ΕΟΚ η ένσταση στον αγώνα με τον Ικαρο Κ. Ενας Ικαρος Κ. που δεν θέλει να υποστηριχθεί η ένσταση διότι θα βγάλει στην επιφάνεια όλα όσα έγιναν στο ΒΑΚ!!! Βέβαια το τι έγινε ακριβώς έχει γραφτεί στο Φ.Α. Η ανακοκίνωση του Ικαρου Κ. αναφέρει: “Λόγω της έντασης του αγώνα και θέλοντας να ηρεμήσουν τα πνεύματα, μετά τα όσα απαράδεκτα έγιναν στον αγώνα της ομάδας μας με τον ΟΦΗ, ο Ίκαρος δεν πρόκειται να σχολιάσει απόψε ότι έγινε στην Κρήτη. Και θέλουμε να ελπίσουμε πως δεν θα αναγκαστούμε να επανέλθουμε με ντοκουμέντα και αποδείξεις για όσα θλιβερά συνέβησαν. Με δεδομένο πως τέσσερα μέλη της ομάδας μας (τρεις παίκτες κι ένας παράγοντας) τραυματίσθηκαν, θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά και να καταγγελθούν ακόμα περισσότερα. Θέλουμε, όμως, να επικρατήσει η σύνεση και η ηρεμία. Στο πλαίσιο αυτό ελπίζουμε ότι θα τηρηθεί και από τη πλευρά του ΟΦΗ το fair play και δεν θα υποστηρίξει την ένσταση του”.