Η νίκη του Γιούχτα επί του ΑΟΧ στο Εθνικό Στάδιο των Χανίων έδειξε για μια ακόμα φορά στην εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος ότι η ομάδα των Αρχανών έχει τόσο τις αγωνιστικές ικανότητες όσο και το χαρακτήρα για να βρεθεί στο υψηλότερο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Η απόσταση από την κορυφή μετά και την ισοπαλία του Πλατανιά με την Επισκοπή μειώθηκε στους τέσσερις πόντους ενώ απομένουν ακόμα οκτώ αγωνιστικές για το φινάλε. Στο στρατόπεδο των πρασίνων είναι λογικό να επικρατεί ικανοποίηση για τα αποτελέσματα που έχουν έρθει αλλά και την καθολική αναγνώριση που απολαμβάνει η ομάδα. Το χειροκρότημα των φιλάθλων του ΑΟΧ αποτέλεσε άλλωστε την καλύτερη επιβράβευση για την παρουσία στο γήπεδο. Οι συντελεστές της φετινής πορείας – τόσο σε διοικητικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο – επισημαίνουν στις δηλώσεις τους ότι το πρωτάθλημα και η άνοδος δεν αποτελεί αυτοσκοπό προσθέτοντας ότι ο στόχος μιας καλής πορείας έχει ήδη επιτευχθεί. Άλλωστε η οικονομική επιβάρυνση που συνεπάγεται ο προβιβασμός στη Γ΄ Εθνική κατηγορία είναι δυσβάσταχτη όμως αν επιτευχθεί κανείς δε θα πει όχι. Ο πρόεδρος του σωματείου Κώστας Μπουνάκης μας τονίζει:

«Οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία μπορούν να κάνουν την αγωνιστική υπέρβαση όμως διοικητικά εμείς που βρισκόμαστε στο συμβούλιο έχουμε φτάσει στα όρια μας. Τα παιδιά έχουν καταφέρει από μόνα τους φέτος πάρα πολλά. Εμείς απλώς τους προσφέρουμε τα λίγα για την αξία τους που μπορούμε να τους δώσουμε. Αν πάντως προκύψει η άνοδος θα δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να παίξουν μια κατηγορία παραπάνω και μακάρι να βρεθούν άτομα για να πλαισιώσουν το τωρινό Δ.Σ.».

Δεν θα πούμε …όχι στο πρωτάθλημα, δηλώνει και ο αρχηγός του Γιούχτα Άγγελος Κασσωτάκης, ο οποίος τονίζει τη μεγάλη συμβολή του Μανώλη Πατεμτζή στη δημιουργία αυτής της ομάδας προσθέτοντας με τη σειρά του ότι η διοίκηση χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια.

«Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αποτελέσματα που έχουμε φέρει στο περιφερειακό. Ξαναλέμε ότι δεν πάμε για πρωτάθλημα. Δεν φτάνει η βοήθεια των 100 φιλάθλων που μας συμπαραστέκονται για να ανέβουμε κατηγορία. Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα για να πάμε σε μια κατηγορία όπως η Γ΄ Εθνική. Η διοίκηση πρέπει να βοηθηθεί. Τα παιδιά που την αποτελούν παλεύουν μόνα τους. Για να μπορέσει η ομάδα να κάνει το επόμενο βήμα χρειάζεται βοήθεια. Αν μας κάνουν δώρο βέβαια το πρωτάθλημα δεν θα πούμε όχι. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την πορεία μας ανήκει στον προπονητή μας. Μας δίνει ηρεμία ειδικά στα ματς - ντέρμπι».

Ο Μύρων Γιακουμάκης παρά το νεαρό της ηλικίας του βρίσκεται αρκετές φορές στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Ο δανεικός από τον Εργοτέλη ποδοσφαιριστής αναφέρεται στη μεγάλη νίκη επί του ΑΟΧ και …εκπέμπει στο ίδιο μήκος κύματος σε ότι έχει να κάνει με τη συνέχεια.

«Πήραμε μια δίκαιη νίκη. Οι φίλαθλοι των Χανίων μας χειροκρότησαν στο τέλος. Η ομάδα παίζει αυτό που μπορεί μέσα στο γήπεδο χωρίς να έχει άγχος καθώς το πρωτάθλημα δεν αποτελεί στόχο μας. Προσωπική άποψη είναι ότι ο Πλατανιάς αξίζει την άνοδο. Έχει πιο έμπειρους παίκτες ενώ έχει και περισσότερες εναλλακτικές λύσεις από εμάς που έχουμε ολιγομελές ρόστερ. Όπως έχει πει και ο προπονητής μας αν το επέτρεπαν τα οικονομικά θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε με καλύτερους όρους την άνοδο».