Στην πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε η κινητή μονάδα πρόληψης καρκίνου του μαστού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου την Κυριακή στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Το προσωπικό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας με τη συμβολή του προσωπικού του Α’ Ακτινολογικού Τμήματος του Βενιζελείου Νοσοκομείου, έδωσαν τη δυνατότητα στις γυναίκες της πόλης του Ηρακλείου που παρευρέθηκαν να πραγματοποιήσουν σε δωρεάν μαστογραφίες.

Η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη προχωρώντας και η ίδια στη διαδικασία της μαστογραφίας, σε δηλώσεις της επεσήμανε: «Ημέρα της Γυναίκας σήμερα, και η Κινητή Μονάδα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας για τις γυναίκες, δίνοντας το μήνυμα ότι έχουμε χρέος απέναντι στις οικογένειές μας και στους δικούς μας ανθρώπους να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Η πρόληψη είναι η κίνηση εκείνη στην οποία μπορούμε να προβούμε για να εξασφαλίσουμε την καλή μας υγεία και τη σωστή μας λειτουργία στους πολλαπλούς ρόλους που έχουμε ως εργαζόμενες γυναίκες, μητέρες και σύζυγοι.