Ο συνεργάτης της «Π», Ηρακλής Γαλανάκης, είναι ένας από τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους που διακρίθηκαν για τη γνώση, την πείρα, το ήθος και τον ευρωπαϊκό τους προσανατολισμό και τιμήθηκαν με το βραβείο «Κωνσταντίνος Καλλιγάς».

Η βράβευση έγινε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μεγάρου «Θεόδωρος Καρατζάς», της Εθνικής Τράπεζας.

Οι δημοσιογράφοι που βραβεύτηκαν, εκτός από τον Ηρ. Γαλανάκη, ήταν η Πηνελόπη Γαβρά, ο Γιώργος Συριόπουλος, ο Παύλος Τσίμας, ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος και ο Ζαν Κατρεμέρ, υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Θεμάτων της γαλλικής εφημερίδας «Λιμπερασιόν».

Με ειδικό βραβείο τιμήθηκε και ο Ισπανός δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ελ Παΐς», Μιγκέλ Ανχελ Αγκιλάρ.

Τα βραβεία απένειμε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Τάκης Αράπογλου.

Στη χθεσινή εκδήλωση δόθηκαν επίσης, τιμητικές διακρίσεις σε δυο νέους δημοσιογράφους, τη Μύρνα Νικολαΐδου και το Γιώργο Σόμπολο, που σύμφωνα με την Επιτροπή, «με την ως τώρα πορεία τους έχουν καταφέρει να κερδίσουν το σεβασμό των συναδέλφων τους».

Σημειώνεται πως τα δημοσιογραφικά βραβεία Καλλιγά υιοθετήθηκαν το 1996 από το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για να τιμήσουν τη μνήμη του αείμνηστου, Κωνσταντίνου Καλλιγά.